NRK Meny
Normal

Håper på cup-bombe

Når Høllen FK tar imot Start i torsdagens cupkamp, krever det innsats på mange plan - og fra samtlige i klubben.

I morgen smeller cupbomba i Søgne når Høllen tar imot Start i første runde i cupen. I alle fall dersom det går slik Høllen mener det bør gå.

Høllen FK ble til da de 24 spillerne brøt ut av Søgne IL for tre år siden, da seriesystemet ble lagt om. Klubben har ingen administrasjon. Både styremedlemmene, direktøren og begge trenerne er spillere. Før cupkampen har noen av spillerne skaffet en ekstra pølsekoker.

– Når vi nå skal arrangere kamp, så må vi både varme pølser før kampen, spille kampen, og selge pølsene i pausen, sier spiller Christan Rogstad.

Christian Rogstad

Spiller Christian Rogstad er optimist før cupkampen i morgen.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Sikter mot toppen

Klubben har forberedt seg maksimalt til cupkampen mot Start i morgen. Ikke bare med trening, men de har også laget sin egen musikkvideo. Nå håper de å sjokkere med å gå helt til topps i cupen.

– Å vinne cupen når du er i fjerde divisjon, det er det ikke så mange som har gjort tror jeg, sier Rogstad.

Laget tror på seier og har allerede begynt forberedelsene til neste cupkamp.

– Vi regner vel med at det blir Viking som kommer i andre runde. Vi gruer oss jo litt til å skulle til med disse gjerdene igjen, og rigge kiosker. Men det må vel til dersom man skal nå helt opp, sier Rogstad.

Blir ikke rike

Spillerne er amatører. Alle har jobb ved siden av. Heller ikke cupkampen mot Start blir de rike av. Søgne Røde Kors får alle billettinntektene fra kampen, mot at de stiller med vakter og ambulanse.

Les Arne Scheies rangering av tidenes cupbomper.

Se hvilke kamper du kan se på TV og nett fra cupens 1.runde torsdag.