– Største satsing noensinne

Froland kommune vil bli enda mer attraktiv og bygger nye anlegg for 200 millioner kroner.

Utbygging Froland

Kultursjef Hogne Prestegård og ordfører Sigmund Pedersen skuer ut over Kringla stadion hvor det skal skje mye de neste årene.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

I løpet av de neste to årene skal det bygges både badeanlegg, flerbrukshall, kultursal, kuntsgressbaner og et helårs skiskytteranlegg i Osedalen i Froland.

Prislappen blir på nærmere to hundre millioner kroner, og er Frolands største utbygging noensinne.

– Mye moro for innbyggerne

Gravemaskinenene er allerede i full gang med å planere ut området hvor den nye flebrukshallen og badeanlegget skal stå. Men kultursjef i Froland, Hogne Prestegård, kan fortelle at det er mye mer på gang i kommunen.

Utbygging Froland

Gravemaskinenene er i full gang med å planere ut området hvor flebrukshallen og badeanlegget skal stå.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

– Nå står vi ved Kringla stadion og ser ut over et skoleområde som snart skal bebygges med blant annet flerbrukshall, turnhall og svømmebasseng. En asfaltert helårsløype med skiskytterstadion skal også lages, i tillegg til mye annet moro for innbyggerne i Froland - og kanskje også våre naboer, sier Prestegård.

– Viktig investering

Kommunen med 5 000 innbyggerene er i vekst og det store utbyggingsprosjektet er en viktig investering for at kommunen skal fortsette å være attraktiv, mener ordfører Sigmund Pedersen.

– Froland er attraktiv. Vi ligger i Arendal og Grimstads nærmeste oppland, og mange velger å bo litt mer landlig, som Froland jo er. Men vi må ha fasiliteter til de som skal bo her. Vi er blant de kommunene i Aust-Agder som vokser mest per nå, og vi tror vi skal bli enda mer attraktive i framtida, sier Pedersen.

– Hvor får dere pengene fra?

– Ja, vi er jo en kraftkommune...