Hopp til innhold

Fortsatt våpenkrig i fektemiljøet: – Barnehagelogikk av presidenten

Kristiansand Fekteklubb vurderer å melde seg ut av Norges Fekteforbund. Klubben tapte nylig kampen om like muligheter for alle våpengrener i fekting i forbundstinget.

Fekting er en sport

Leder for sabelgruppa ved Kristiansand fekteklubb viser frem de ulike våpnene i fekting. / Foto: Morten Rosenvinge

Fektekonflikt

Leder ved Kristiansand fekteklubb, Marianne Wilson, er skuffet over Norges fekteforbund.

Foto: Morten Rosenvinge

– Norges Fekteforbund tilrettelegger ikke aktivitet for dem som driver med florett og sabel i vår klubb. Nå har forbundstinget også avslått vårt forslag om at vi skal ha like muligheter, til tross for at Norges Idrettsforbund har en mangfoldsmålsetting om nettopp dette, sier leder av Kristiansand Fekteklubb Marianne Wilson.

Forbundstinget i Norges Fekteforbund vedtok i helgen at kårde fortsatt skal være satsingsområdet. Begrunnelsen er enkel, sier fektepresident Junjie Cao.

– Barnehagelogikk

Fekteforbundet har nesten 1400 medlemmer. Av disse driver 1370 med kårde og 30 med florett og sabel.

– Vi har ikke sjans til å klare å bruke alle våpnene per i dag. Da måtte vi ha holdt kurs og lært opp trenere. Det har vi ikke ressurser til, sier Junjie Cao til NRK.no.

Den argumentasjonen kjøper ikke lederen av Kristiansand Fekteklubb.

– Jeg synes det er et latterlig svakt argument. Jeg er veldig overrasket over at flertallet støtter fektepresidentens. Dette er en barnehagelogikk som verken henger i sekk eller tau, sier Marianne Wilson.

Fektepresidenten beroliger Kristiansand Fekteklubb. Han sier fektesporten må overleve før de kan satse på andre våpengrener.

– Ingen hensikt

– Når vi blir større og får mer ressurser så er det naturlig at vi begynner å se på andre våpengrener, men ikke på nåværende tidspunkt, sier Cao.

Når Kristiansand Fekteklubb tapte kampen om lik utvikling av alle våpengrener innen fekting, ser lederen i Kristiansand Fekteklubb ingen grunn til å være med i Norges Fekteforbund lenger.

– Det har ingen hensikt å være et mindreverdig medlem i et forbund som ikke tilrettelegger for aktivitet og som ikke vil gi like muligheter til vekst og utvikling, sier Wilson.