NRK Meny
Normal

- Fikk ikke vist meg fram

Skiskytter Gunn Margit Andreassen mener hun ikke har fått sjanse til å kvalifisere seg til OL i Vancouver.

Gunn Margit Andreassen

Gunn Margit Andreassen er skuffet over at hunn ikke har fått vise seg fram, spesielt siden hun føler formen er på topp. (arkivbilde)

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Gunn Margit Andreassen

Blant de beste i løypene på Beitostølen.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Landslagsledelsen har ikke gitt Andreassen mulighet i verdenscupen, noe hun mener er rart siden Norge ikke har stilt fulltallig i flere renn.

– Jeg må bare forholde meg til realiteten, nemlig at jeg ikke får noen sjanse til å vise meg fram. Så dessverre blir det ikke noe OL på meg. I verdenscup-rennet i Pokljuka i Slovenia stilte de bare med to jente - så da burde jeg ha fått en sjanse, sier Birkenes-jenta.

Spesielt skuffende opplever Andreassen det fordi hun mener hun presterte meget bra under mønstringsrennet på Beitostølen, hvor hun var blant de raskeste i sporet, men ikke lykkes helt i skytinga.

LES: Andreassen på 7. i åpningsrennet

– Har ikke prestert godt nok

Per Arne Botnan

Botnan avviser kritikken (arkivfoto)

Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

Idrettssjef i skiskytterforbundet, Per Arne Botnan, forstår ikke kritikken fra Andreassen. Han mener det har vært nok av muligheter. Han sier at alle har fått vise seg frem, og at Andreassen ikke har levert sterke nok resultater.

– Alle løpere i Norge som har hatt ambisjoner, har fått sin sjans til å gå både i IBU-cup og i Verdenscupen - så dette skjønner jeg ikke helt. Men hun har ikke levert sterke nok prestasjoner så lenge hun ikke er blitt tatt ut til å gå verdenscup-renn, sier Botnan.

Om mangelen på suksess i år får konsekvenser for visere satsing - er usikkert. Gunn Margit Andreassen (36) har per i dag ikke tatt stilling til om hun fortsetter skiskytterkarrieren.