NRK Meny
Normal

Festivalsommeren på Sørlandet

Det renner nærmest over av musikkfestivaler på Sørlandet. Her får du den fullstendige oversikten over sommerens musikkopplevelser.

Hovefestivalen

Calvin Harris ga publikum mange gode minner på Hovefestivalen 2013. I år er Ellie Goulding og Imagine Dragons Arendal-festivalens store headlinere. Men det er mange andre festivaler på Sørlandet i sommer.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Sommervarmen har allerede banket på døra for alvor. Nå mangler kun dundrende stortromme-slag og hissige gitarsoloer for at sørlandssommeren virkelig skal starte.

NRK Sørlandet har laget en oversikt over alle musikkfestivalene i landsdelen i sommer. Klikk på kartet så kan du lese mer om hver enkelt festival.

Laster kart, vennligst vent...

TRYKK PÅ FESTIVALENE FOR MER INFO! Har vi glemt en musikkfestival? Send oss en e-post på sorlandet@nrk.no

Bredt tilbud

Man kan vente seg litt av noen musikkopplevelser denne sommeren. Violet Road og Honningbarna på Rekordfestivalen på Hovden. Aerosmith og Backstreet Boys på Odderøya Live i Kristiansand.

Kvelertak og Black Debbath på Fjellparkfestivalen i Flekkefjord og Det Norske Kammerorkester og Vertavo String Quartet på Risør kammermusikkfest.

Totalt arrangeres det 18 musikkfestivaler, om ikke flere.

– Et stort pluss for landsdelen

Øyvind Nyvoll

Øyvind Nyvoll er Sørlandscenens musikkanmelder. Programmet kan du høre onsdager og fredager på NRK P1.

Foto: Reidar Mosland

Øyvind Nyvoll er musikkanmelder blant annet i NRK P1-programmet Sørlandscenen. Han mener festivalsommer på Sørlandet har blitt et begrep for mange.

– Av disse 18 festivalene er det mange gjenganger som over tid har vist at det faktisk finnes et marked for dem. Festivalfloraen er et stort pluss for landsdelen og selv om noen faller bort, kommer det nye til, sier han.

Imponert over småfestivalene

Nyvoll mener det er positivt at festivalene henvender seg til forskjellige målgrupper.

– Alt fra skjærgårdsgospelen i øst som trekker kristenfolket, Osa og Eikerapen litt inn i landet som trekker sitt publikum og Nordsjøfestivalen i vest som har lagt seg på folkemusikk og annen tradisjonsmusikk fra nordsjøranden.

– De store kanonene får plass på Odderøya og Hove, men jeg er også imponert over mindre festivaler evne til å tiltrekke seg større artister, sier han.

Risør Festival Strings

Det Norske Kammerorkester og Vertavo String Quartet skal i år spille på Risør kammermusikkfest.

Foto: Liv Øvland

Fire festivaler du ikke kan gå glipp av

Nyvoll er ikke i tvil om hvilke festivaler han anbefaler folk å besøke.

– Hvis jeg skulle valgt fire festivaler, som jeg faktisk også har gjort, vil jeg trekke frem Odderøya Live med Aerosmith og Alice Cooper som hovedtrekkplastre. Canal street i Arendal, som hovedsakelig er en jazz og blues- festival, men med mye annet.

– Punktfestivalen i Kristiansand, som alltid får tak i jazz og elektronikamusikere fra øverste hylle og Risør kammermusikkfestival som er en fantastisk festival i verdensklasse, sier Nyvoll.

Vi er interessert i dine festivalminner. Send oss ditt festivalbildet på Instagram #nrksørlandet

Aerosmith

Aerosmith kommer til Norge for første gang på 20 år.

Foto: aeroforceone.com