NRK Meny
Normal

Fant igjen stjålet vannskuter

Tyske Markus Adam har endelig fått tilbake vannskuteren som ble stjålet i forrige uke. Selv om den spesialbygde farkosten er kommet til rette, er ekspedisjonsdrømmen foreløpig satt på vent.

Spesialscooter

Her er den spesielle vannskuteren til tyske Markus Adam som ble stjålet forrige helg. Nå er den funnet igjen i Otra i Kristiansand.

Natt til søndag forrige helg hadde tyske Markus Adam fortøyd sin spesialbygde vannskuter i gjestehavna i Kristiansand. Etter to år med planlegging og rigging var han endelig i gang med sin lange ekspedisjon. Ferden skulle gå videre til Island, Grønland og Canada.

Da skuteren ble stjålet i Kristiansand forrige helg, fikk ekspedisjonsdrømmen derimot en brå slutt.

Kostbart å reparere

Tidligere denne uken fikk Adam en telefon fra politiet om at skuteren nå er funnet. Den ble funnet i elven Otra i Kristiansand av en privatperson på lørdag.

Vannscooter kom til rette

Vannskuteren hadde flere synlige skader da den ble funnet igjen.

Foto: Privat

– Først ble jeg kjempeglad for nyheten og jeg reiste tilbake til Norge så fort jeg kunne, forteller Adam til NRK.

– Men da jeg så hva slags tilstand den var i, ble jeg veldig lei meg, sier han.

Det viser seg at skuteren har en del materielle skader som vil være kostbart å reparere. Mesteparten av utstyret som var på er også borte.

Markus Adam

Her er Markus Adam på vannskuteren ved Skagen på vei til Norge.

Må utsette turen til neste år

Tyskeren er nå i Kristiansand for å hente den spesialbygde skuteren. Onsdag ettermiddag tar han ferja tilbake til Tyskland.

Selv om farkosten som skulle ta ham helt til Canada er kommet til rette, blir det ingenting av eventyret han har planlagt i flere år. I hvert fall ikke i år.

– Det vil ikke være mulig å gjennomføre denne turen i år. Å reparere vannskuteren og erstatte utstyret som er stjålet vil koste mange penger. Jeg håper jeg kan gjøre det til neste år i stedet. Men først må jeg finne midler til det og komme over frustrasjonen.

– Drømmen er knust

Ingen er foreløpig tatt for tyveriet av vannskuteren, men to personer, en kvinne og en mann, er siktet for å ha stjålet noe av utstyret som tilhørte skuteren, forteller Frode Smith, leder for allmennavsnittet på Politihuset i Kristiansand.

– To personer er siktet for heleri av utstyret på skuteren. Når det gjelder videre etterforskning av tyveriet av skuteren vil vi følge opp saken ved å undersøke noen tekniske spor, forteller Smith.

Adam roser politiet for innsatsen og sier han er svært glad for at skuteren til slutt ble funnet. Han er likevel svært lei seg for det som har skjedd.

– Drømmen min er knust. Jeg har tenkt på dette i 10 år og har planlagt turen i over to år. I løpet av noen få timer gikk alt i grus.