NRK Meny
Normal

Familie vant prisen

En glad familien kunne tirsdag motta Bygdeutviklingsprisen i Vest-Agder.

Bygdeutviklingsprisen Vest-Agder 2007

Familien Frandsen Holte vant årets pris fra Innovasjon Norge. Fra venstre Siren, Christina, Kirsa og Tonje. Pappa Roy Even Holte er ikke med på bildet.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Familien Frandsen Holte, og deres bedrift Damman heste og eselgård i Mandal, er tildelt Bygdeutviklingsprisen 2007 i Vest-Agder.

- Det er kjempemoro å bli satt pris på, sier Roy Even Holte.

Han var strålende fornøyd med at familien og gården vant årets pris fra Innovasjon Norge.

- Vi er en tradisjonell gård med basis på kjøtt- og melkeproduksjon. I tillegg driver vi med esel- og hesteridning tre ganger i uka.

Hesteinteresse

- Vi har tilbud om å rideundervisning og rideturer her på gården. Det startet med interessen for hester og så ballet det bare på seg. Vi fikk flere og flere hester og folk lurte på om vi ikke skulle starte rideskole, og så gjorde vi det, sier Christina og Siren Frandsen Holte.

Inn på tunet

Prisen er på 50 000 kroner, og pengene skal legges inn i driften, ifølge mamma Kirsa Frandsen Holte.

Hun er i tillegg til gårdsdriften involvert i prosjektet "Inn på tunet", som først og fremst er grunnen til at gården får prisen.   

Gjennom "Inn på tunet" har hun et velferdstilbud på gården, rettet mot personer med psykiske lidelser. Fire mennesker kommer fire dager i uka og deltar i gårdsdriften og får arbeidstrening.  

- Jeg er byjente selv og vet hvordan det er å vokse opp uten dyr. Jeg ser hvor fint det er for barn og unge å få møte dyr og være nær naturen, sier Kirsa Frandsen Holte.

Hun får skryt av både Innovasjon Norge og Mandal kommune for en flott innsats i "Inn på tunet".

Videre i konkurransen

Innovasjon Norge deler hvert år ut Bygdeutviklingsprisen. Prisen er en næringsutviklingspris, som blant annet skal synliggjøre gode resultater fra landbruksrelatert næringsutvikling.

I hvert fylke blir det kåret én fylkesvinner, og disse konkurrerer så om den nasjonale prisen.

Damman heste- og eselgård

Damman heste og eselgård vant Bygdeutviklingsprisen i Vest-Agder, først og fremst på grunn av sin innsats i 'Inn på tunet'.

Foto: Kai Stokkeland / NRK