NRK Meny
Normal

Gir godværet æren for få ulykker

Trygg Trafikk tror det flotte været kan være en årsak til få ulykker på sørlandsveiene i sommer.

Paal Ove Sodefjed

Paal Ove Sodefjed i Trygg Trafikk Aust-Agder tror varmen og været har gjort at folk har brukt mindre bil.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Tradisjonelt er sommeren en farlig tid i trafikken. Juni, juli og august har tradisjonelt vært måneder med mye ulykker, sier Paal Ove Sodefjed i Trygg Trafikk Aust-Agder.

Tall fra Trygg Trafikk som kom i dag viser at til sammen 39 mennesker har omkommet i trafikken i juni og juli i Norge. Det er flere enn i samme tidsrom i fjor

Men på veiene i Agder er det annerledes. Sodefjed sier han ikke kan huske at det noen gang har vært så få ulykker i juni og juli i Agder.

– Det er nærliggende å tenke at det fantastiske været vi har hatt har gjort at folk har holdt seg i ro, at de har vært på stranda eller på sjøen. Når det blir færre trafikanter på veiene, så synker også antall ulykker, sier Sodefjed.

Håper det ikke blir flere

Hittil i år har 100 personer mistet livet i trafikken i Norge. Den største økningen er blant omkomne på motorsykkel. Hittil i år har 16 motorsyklister omkommet i trafikken, noe som er nesten like mange som i hele 2012 og flere enn i 2011.

I årets første sju måneder har tre personer omkommet i trafikken i Vest-Agder og en person i Aust-Agder. Det er omtrent som normalt, ifølge Sodefjed.

– Tradisjonelt kan høsten være en tid da det skjer en del dødsulykker, men jeg håper at vi ikke får flere dødsulykker i Agder i år. Dersom folk kjører pent, bruker sikkerhetsbelte og holder fartsgrensene er det stor sjanse for at vi kan holde disse tallene ut året.