NRK Meny
Normal

Et musikalsk innlegg i Lillesands tiggerdebatt

Onsdag kveld var det generalprøve på musikalen «Tigging i Patara» i Lillesand. Mannen bak musikalen kaller gjerne stykket sitt for et innspill i tiggerdebatten i byen.

Tigging i Parata

Musikalen hadde generalprøve onsdag kveld. Stykket spilles fredag, lørdag og søndag og er utsolgt alle dager.

– Det var ikke ment som noe innlegg da jeg skrev det for mange år siden, men i dag kan du godt kalle det et innlegg, sier Ivar Skippervold.

Han har sterke meninger om tiggingen i byen.

Ivar Skippervold

Ivar Skippervold som har skrevet stykket er sterkt imot forbudet mot tigging.

Foto: Odd Rømteland/NRK Sørlandet

– Det er jo dessverre slik at noen få byer i Norge har forbudt tigging, og det må vi få en løsning på, sier Skippervold.

Musikalen han har skrevet tar oss nesten 1700 år tilbake i tid, og legger ikke skjul på hvor brysomt det er for byfolket med alle tiggerne og fattigfolkene. De fattige er et forstyrrende element i byens liv.

I Patara møter publikum «Nikolas», en rikmannssønn som i en alder av ti år aldri har sett fattigdom før. I møte med de fattige slår hans samvittighet inn, og han bestemmer seg for å hjelpe de fattige i byen.

– Det er ingen enkel løsning verken på fattigdomsproblemet eller tigging, og det er ingen ønsket situasjon. Ikke for noen parter. Men virkeligheten er slik, og det er ulike svar på hvordan utfordringen kan løses, sier Skippervold.

Musikalen skal spilles både fredag, lørdag og søndag og er utsolgt hele helgen.