Normal

Enighet om Annan-penger

Striden mellom Start og Rosenborg om penger knyttet til Anthony Annans overgang fra Rosenborg til Schalke 04 har fått en løsning.

Anthony Annan

Den ghanesiske midtbaneterrieren spilte i både Start, Stabæk og Rosenborg før overgangen til tysk fotball. (Arkivfoto)

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Det melder Start på sin hjemmeside.

– Komplisert å finne løsning

Sveinung Hovstad, Start-direktør

Sveinung Hovstad bekrefter enighet, men vil ikke kommentere innholdet i forliket. (Arkivfoto)

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix
Erik Hoftun

Erik Hoftun sier det er enighet med tre klubber om overgangsvederlag. (Arkivfoto)

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Klubbene har hatt ulike oppfatninger vedrørende varigheten av en videresalgsklausul.

Start har i tvisten hevdet å ha krav på 2.5 millioner av Rosenborg etter videresalget av Annan til tyske Schalke 04 for 22 millioner kroner.

På brakka har man ment at klauselen kan ha vært ugyldig på tidspunktet Annan ble solgt, men nå har klubbene inngått et forlik.

– Dette har vi jobbet med over lengre tid og RBK har hatt lignende saker med andre klubber. Det har derfor vært noe komplisert å komme frem til en felles forståelse og løsning. Det har vi imidlertid nå klart uten å involvere NFF sin voldgiftsdomstol og det er vi glade for, sier daglig leder i Start, Sveinung Hovstad.

– Dette har vært en vanskelig sak. Når vi nå fikk til en løsning uten å gå veien om NFFs voldgiftsapparat så er vi godt fornøyd, sier sportslig leder Erik Hoftun i Rosenborg til klubbens hjemmeside.

Innholdet i avtalen vil ikke klubbene kommentere.

Enighet om Aarøy og Bakenga

Rosenborg har også kommet til enighet med henholdsvis Aalesund og Nationalkameratene i lignende tvistesaker som har pågått mellom klubbene, skriver rbk.no.

I disse sakene er det overgangsvederlag ved videresalgene av Tor Hogne Aarøy og Mushaga Bakenga det har vært uenighet rundt.

Aarøy gikk til Aalesund fra Rosenborg i 2001. Før fjorårssesongen gikk han til japansk fotball.

Bakenga spilte for National frem til han ble rosenborger i 2009. For kort tid siden ble spissen klar for belgiske Club Brugge.