Hopp til innhold

En sjelden golfsuksess

Mange av landets golfanlegg sliter økonomisk, men hos Nes Verk Golfpark i Tvedestrand har de snudd trenden.

Mange golfanlegg sliter med sviktende besøk og dårlig økonomi. Men på Nes Verk i Tvedestrand har de snudd trenden. Økende medlemstall og pluss i boka skyldes blant annet sommergjester fra østlandet.

Hos Nes Verk i Tvedestrand blomstrer golfentusiasmen.

Det slås stadig flere baller på det enorme goldanlegget på Nes Verk i Tvedestrand, en av landets største baner.

– Det er alltid hyggelig å komme og spille på denne banen. Vi storkoser oss, smiler Erling Strøm.

Han er en av mange golfentusiaster på Nes Verk Golfpark. For mens golfbanene i resten av landet sliter med å trekke spillere, har golfbanen i Tvedestrand lite problemer med oppmøtet.

Gode besøkstall

– Kall det flaks eller hva du vil, men vi har i hvert fall klart å være i balanse økonomisk. Vi har ikke overvurdert markedet, samtidig som vi ikke har brukt mer penger enn det som har kommet inn.

Ole Jørgen Olsen

Daglig leder ved Nes Verk Golfpark, Ole Jørgen Olsen, takker sommergjestene for gode besøkstall.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Det sier daglig leder ved golfparken, Ole Jørgen Olsen.

Den travle mannen må fylle mange funksjoner på anlegget for å få unna alt arbeid. For tøffe år med langt hardere konkurranse om kundene har gjort at mange anlegg sliter. Men på Nes Verk er tallene grønne, og medlemstallet er oppe i 900 golfinteresserte personer.

Det takker Olsen sommergjestene for.

Øker i sommermånedene

– Anlegget ligger midt i feriestrøket, og det er grunnen til at det går så bra for oss. Tvedestrand kommune har 6000 innbyggere til vanlig, men i juli er det oppe i 30 000. Det betyr mye for oss, sier han.

Ifølge Olsen er det juli måned som bringer inn mest penger.

Den 30 år gamle klubben er dermed for lengst kvitt all gjeld, og de 5000 årlige gjestespillerne sørger for at driften fortsatt går i pluss.

Sommergjester

De er representative spillere på Nes Verk, golfinteresserte folk fra det sentrale Østlandet. Denne familien har hytte utenfor Lillesand.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK