NRK Meny
Normal

Visesang fra Arendal på Sørlandstoppen

Musikeren Egil Ødegård, bosatt i Arendal, er nykommer på Sørlandstoppen onsdag 26.september med "Den brune åa". 

Egil Ødegård
Foto: Bjørn Øyvind Hoff

Egil Ødegård
Foto: Bjørn Øyvind Hof

Egil Ødegård er født og oppvokst i Blaker på Romerike.  Etter gitarstudier ved Musikkhøgskolen, har han arbeidet som distriktsmusiker, kulturskolelærer og frilans musiker i Arendal. Han har jobbet mye for Rikskonsertene og vært brukt i musikaler og skoleprosjekter i Arendal som arrangør, musiker og kapellmester for elevorkestre i den sammenheng.

Han skrev og produserte musikken vil vikingspillet "Egdene våkner" og har vært medlem av gruppa Head over Heals i flere år. Han har konsertert jevnlig med trioen Augandzi med folkeviser fra kyststripa.  Han har samarbeidet med Anne Grimstad Fjeld om cd-utgivelsen "Seljåsen" som ble nominert til Spelemannsprisen og som også ble en NRK barne-tv serie. 

Ute med egen cd

Denne erfarne musikeren er endelig ute med egen, akustisk cd med elleve viser som er blitt til over en 20-års periode med tittel "Og bredd blir til strand".  Samtlige tekster og musikk er skrevet av Egil Ødegård, og vi har valgt å presentere visa "Den brune åa".

Medvirkende musikere 

Han har fått med seg dyktige musikere på albumet: Rasmus Solem (flygel), Kevin Miller (bass), Ole-Bjørn Gullbring (trekkspill), Morten Fiane (trommer), Ottar Vigerstøl (trommer), Gustav Zamble (congas), Ingrid Seljåsen Miller (fiolin), Anlaug Seljåsen Stabell (cello), Robert Menne (fløyte) og Line Lundstrøm (kor).

Arendal utfordrer Byremo

Egil Ødegård utfordrer Sørlandstopplista, som for tiden toppes av Grethe + Enny & Helene fra Byremo, etterfulgt av Aslak Gjennestad fra Rykene, Ornand Altenburg fra Birkeland, Vidar Furholt fra Øyslebø og jazzbandet Dm7b5 fra Vest-Agder. Poengene fra Sørlandstoppens jury avgjør sammen med lytternes egne poeng rekkefølgen på lista.

Stemmeliste

 Rekkefølge for SMS-avstemning til 26. september begynner fredag 21. september og fram til programslutt

1. Grethe + Enny og Helene Stulien Lauen/La det gode få slå rot

2. Aslak Gjennestad/Like a Baby

3. Ornand Altenburg/Catfish Row

4. Vidar Furholt/Kan ikkje stanse

5. Dm7b5/Science of Silence

6. Egil Ødegård/Den brune åa