Truet voldtektssiktet 17-åring

Siktede er ønsket død på nettsamfunn.

Politisperring

Overgrepet mo dniåring skal ha skjedd her bak et busskur i Vågsbygd i Kristiansand.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Harald Johannessen

Johannesen er rystet over truslene.

Foto: Eirik Damsgaard / NRK

17-åringen som er siktet for voldtekt av en ni år gammel gutt er ønsket død av brukere på nettsamfunn. Truslene er i dag publisert på Nettby, melder sørnett.no.

Den siktedes forsvarer, Harald Johannessen, reagerer sterkt på at hans klient nærmest blir drapstruet på nettsider.

– Denne saken er helt i starten av etterforskningen. Vi må huske at siktede ikke har erkjent straffskyld og er langt fra domfelt. At folk har såpass dårlig dømmekraft at de går ut med sånne kommentarer allerede nå, sier noe om folks rettsfølelse, sier Johannessen til NRK.

LES: 17-åring nekter overgrep

Varsler anmeldelse

De truende kommentarene som var publisert på nettsamfunnet, er nå blitt fjernet. Dersom det skulle komme flere slike tilfeller, vil det kunne bli anmeldt, forteller 17-åringens forsvarer.

– Kommer det ytterligere trusler som er av en sånn alvorlig karakter så vil vi selvfølgelig vurdere å gå til politianmeldelse.

17-åringen som ble pågrepet på sin arbeidsplass etter overgrepet i Vågsbygd i Kristiansand mandag, ble i dag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Fengslingsmøte gikk for lukkede dører og politiadvokaten fikk medhold i at kjennelsen skal unntas offentlighet.

LES: Voldtektssiktet jobber med barn

Fengslet i to uker

Video nsps_upload_2010_1_20_18_30_48_1159.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.