- Må fengsles i 5 og 1/2 år

18-åringen som er tiltalt for å ha voldtatt en 9 år gammel bør få 5 år og 6 måneder i fengsel.

Voldtekt av niåring

Ifølge tiltalen skal den nå 18 år gamle gutten ha dratt niåringen bak denne transformatorstasjonen i Vågsbygd i Kristiansand den 18. januar og gjennomført en voldtekt.

Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Det mener aktor Stina Sveier Nielsen, som la ned sin påstand i retten i dag.

18-åringen er tiltalt for å ha voldtatt den ni år gamle gutten i Vågsbygd i Kristiansand i januar i år.

I tillegg ba aktor om en erstatning på 10.000 kroner til guttens foreldre.

– Streng påstand

Guttens forsvarer, Harald Johannessen, mener påstanden er for streng. Han mener at straffen bør ligge på mellom 3,5 og 4,5 års fengsel, og at deler av den bør være betinget.

18-åringen har hele tiden nektet straffskyld. Aktor hevdet i sin prosedyre at den tiltalte lyver. Hun mener mannen brukte vold for å gjennomføre voldtekten. Videre sa aktor at han skal være glad for at gutten ikke gjorde mer motstand, for da kunne skadene vært mer alvorlige.

Kvalifiserer til større erstatning

Bistandsadvokat for niåringen, Sveinung Søndervik Johnsen, sa at dette var en svært grov voldtekt der gutten har forandret seg og hele familien er sterkt preget etter voldtekten.

- Dette har ødelagt hele familiens hverdag, sa han i retten.

Derfor mener han dette kvalifiserer til en større erstatning enn ved en vanlig voldtekt, som er 100.000 kroner. Han mener det i denne saken må betales opp mot 200.000 kroner i erstatning til gutten.

Sterk forklaring

Det ble tirsdag lagt fram bevis i saken da den startet i Kristiansand tingrett i går Dommeravhøret av niåringen ble avspilt på storskjerm i retten. Gutten ga en detaljrik og sterk forklaring på hva han var blitt utsatt for da han var på vei til skolen 18. januar.

Video 18-åring i retten for voldtekt

Da gutten kom gråtende til skolen, ble det kjent hva som hadde skjedd. Skolen varslet igjen politiet som satte i gang med et hundesøk i området.

En hundepatrulje fant trafostasjonen og fulgte sporene hjem til den tiltalte 18 år gamle mannen. Der ble blant annet klær fra 18-åringen sikret som bevis.

Det er også funnet DNA fra 18-åringen på guttens klær.

18-åringen hevder han ikke husker noe fra hendelsen.