NRK Meny
Normal

Drapssiktet funnet bevisstløs

30-åringen som er siktet for drapet på en 38 år gammel kvinne i Kristiansand, er lagt inn på sykehus etter at fengselsansatte fant mannen bevisstløs på cellen i Kristiansand fengsel fredag morgen.

Sveinung Søndervik Johnsen

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen bekrefter at hans klient har havnet på sykehus fredag morgen, etter at han ble funnet bevisstløs på fengselscella.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Fengselsleder Frank M.T. Johansen ved Kristiansand fengsel bekrefter overfor Fædrelandsvennen at mannen ble funnet liggende på gulvet i fengselscella ved utdeling av frokost klokken 07.15 fredag morgen.

Mannen er nå utenfor livsfare og er brakt til sykehus.

– Jeg kan bekrefte at vi har funnet en innsatt liggende på gulvet tilsynelatende bevisstløs. Personalet oppdaget en blodpøl på gulvet, sier Johansen til avisen.

Brakt til sykehus

Boligen hvor drapssiktede og avdøde bodde

Boligen hvor den drapssiktede og den avdøde kvinnen bodde.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

30-åringen ble tatt hånd om av personalet i fengselet, og brakt til sykehus med ambulanse.

Mannen skulle fremstilles for varetektsfengsling i dag, men det er nå foreløpig uklart hva som vil skje.

Mannens advokat Sveinung Søndervik Johnsen bekrefter at 30-åringen har havnet på sykehus fredag morgen.

– Min klient har forsøkt å ta livet av seg ved å kutte seg, og er nå på sykehuset. Han blir nå liggende på sykehuset en stund, også vil det bli vurdert om han skal tilbake til fengselet eller få et annet tilbud, sier Søndervik Johnsen til NRK.

30-åringen har i politiavhør ikke erkjent straffskyld, og sier at han ikke husker noe av hva som skal ha skjedd i forbindelse med drapet på en 38 år gammel kvinne natt til onsdag.

Uklare omstendigheter

Teknikere fra politiet

Teknikere fra politiet undersøkte åstedet etter drapet.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Søndervik Johnsen sier han ikke er kjent med hva som konkret har skjedd med hans klient i fengselet.

– Omstendighetene rundt hva som har skjedd vet jeg ikke helt sikkert. Jeg fikk beskjed fra politiet i dag tidlig om hva som hadde skjedd, og da gikk jeg opp på sykehuset og pratet med min klient. Han er bevisst så det går an å prate med ham, sier Søndervik Johnsen.

Han er ikke kjent med hva 30-åringen har brukt for å kutte seg inne på cella.

– Nei, jeg vet ikke hva han har brukt og det har jeg heller ikke spurt ham om. Mitt anliggende på sykehuset var å finne ut om alt var ok med ham og prate med ham. Jeg vil senere undersøke litt nærmere om hva som har skjedd, sier Søndervik Johnsen.

– Det var planlagt et fengslingsmøte i dag. Hva vil nå skje?

– Fengslingsmøtet vil antakelig gå som en kontorforretning. Det vil si at siktede samtykker til at dommeren avgjør det spørsmålet uten at han er til stede, men at han gir uttrykk for hva han ønsker eller ikke ønsker i forhold til en fengsling, sier Søndervik Johnsen.