Dømt for seksuell omgang med to mindreårige

En 20 år gammel mann er i Aust-Agder tingrett dømt til fire og et halvt år fengsel for seksuell omgang med to mindreårige jenter.

Aust-Agder tingrett
Foto: NRK

Hendelsen skjedde på en fest i Grimstad i fjor sommer. Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

En 18 år gammel mann er dømt til ungdomsstraff for seksuell omgang med ei av jentene.

Invitert på fest

De to jentene ble invitert på en fest i Grimstad, gjennom en kontakt på bildemeldingstjenesten Snapchat. Jentene skal ikke ha kjent personen fra før.

I løpet av festen ble de to dømte beruset, mens de fornærmede ikke var særlig påvirket, heter det i dommen.

20-åringen gjennom kvelden ha hatt seksuell omgang med begge de fornærmede, mens 18-åringen, som på det tidspunktet var 17 år, hadde seksuell omgang med ei av jentene.

De to dømte guttene forklarer at de trodde jentene var eldre enn det de var, og at mente «var med på dette». I dommen heter det at de benekter at de hørte at jentene eller gav tegn til at de ikke vill være med på det som skjedde.

Var redd for at hun skulle bli slått

Jentene på sin side, sier de flere ganger sa nei. Den ene jenta var redd for at den dømte mannen kunne slå henne, hvis hun gjorde motstand.

Begge de to domfelte kom til Norge i 2014 som flyktninger og er opprinnelig fra Eritrea. Retten mener det er passende straff for 20-åringen med fire og et halvt års fengsel, da de fornærmede har opplevd negative følger av hendelsene.

I tilegg legger retten vekt på at de dømte burde visst at jentene var under den seksuelle lavader.

Må betale oppreisningserstatning

Retten mener at den 18 år gamle mannen skal dømmes til ungdomsstraff i to år, på grunn av at han var under myndighetsalder.

I tillegg til fengselsstraff, må den eldste mannen betale 90.000 i oppreisningserstatning til begge jentene. 18-åringen er også dømt til å betale 75.000 kroner til jenta han hadde seksuell omgang med.

Det er foreløpig ikke kjent om dommen ankes.