NRK Meny
Normal

Kidnappet, slo og forlot eksen naken i skogen

En 26 år gammel mann er dømt for å ha kidnappet, drapstruet og forlatt sin tidligere samboer naken i skogen.

Kristiansand Tingrett
Foto: Håkon Eliassen / NRK

En juli kveld i fjor tvang mannen med sin tidligere samboer (21) ut inn i en bil i Tveit i Kristiansand. Under kjøreturen truet han med å ta livet av hennes.

Den fornærmede kvinnen har senere sagt at hun vurderte å hoppe ut av bilen i fart.

I dommen står det at da bilen hadde høy hastighet forsøkte mannen å dytte 21-åringen ut av kjøretøyet. Han skal samtidig ha spurt henne om hun var redd for å dø.

Dro klærne av kvinnen

Mannen stanset bilen ved en øde rasteplass i Birkenes. Der dro han henne ut og slepte henne langs grusen mot en skogsti.

Han rev av sin tidligere samboer alle klærne, forsøkte å kvele henne og slo henne i ansiktet.

Mannen skal også ha sagt til fornærmede at hun nå skulle dø og at det var for sent. Deretter tok han på seg hansker fordi han ikke ville etterlate seg DNA-spor.

Etter å ha slått henne flere ganger forlot han henne naken.

Dømt til fengsel

Kort tid etter kom 26-åringen tilbake. Han tok 21-åringen inn i bilen og kjørte tilbake til Tveit i Kristiansand. Mannen har erkjent at han i denne perioden ruset seg på amfetamin.

Senere på kvelden ble han pågrepet av politiet. Kvinnen ble kjørt til Sørlandet sykehus hvor det ble påvist flere skader som var forenlig med voldsutøvelsen.

Mannen, som er fra Kristiansand, er nå dømt til ett år og to måneders fengsel.

Han må betale eksen 50.000 kroner i oppreisningserstatning.

26-åringen er også dømt for en rekke andre forhold. Blant annet tyveri av en båt i hundretusenkronersklassen i Søgne i juni i fjor.