NRK Meny
Normal

Dette kan være verdens største krone-is

Siste finpuss legges nå på det som trolig blir verdens største kroneis. Under Tall Ships Races i Kristiansand skal isen måles og fraktes med helikopter til havna i Kristiansand for å nytes av seilskips-publikum.

Hennig-Olsen is i Kristiansand lager verdens største krone-is i anledning Tall Ships Race.

Planen er at den skal kåres til verdens største is under Tall Ships Races på søndag. Målet er å komme i Guinness rekordbok.

10.000 vanlige kroneis

Det er enormt mye is som skal til for å lage en rekordstor kroneis. Totalt er isen på 1.200 liter, omtrent like mye som i 10.000 vanlige kroneis.

  • Av det er 1000 liter iskrem
  • 60 liter sjokolade
  • 110 kilo kjeks
  • 40 liter jordbærsyltetøy

Paal Hennig-Olsen

Administrerende direktør Pål Hennig-Olsen håper på mange glade barn når den gigantiske kroneisen skal deles ut til publikum på Tall Ships Races i Kristiansand på søndag.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Kald jobb

– Det er forholdsvis kaldt å stå her og jobbe. Det er minus 26 til 30 grader her inne, sier Trond Vøyen, salgssjef i Hennig-Olsen is, mens han holder på å legge på siste laget med jordbærsyltetøy på toppen av kroneisen.

Otto Hennig-Olsen sier isen skal fraktes med helikopter til byen på søndag ved 12-tiden for å vises frem til publikum. Her skal den måles igjen og så skal isen serveres gratis til besøkende på Tall Ships Race.

– Det blir gratis ja, så da håper vi på mange glade barn, sier Hennig-Olsen med et smil.