Hopp til innhold

- Ser lysere ut

Produksjonen av bildeler på CT i Farsund fortsetter til over helga. Direktøren håper på en løsning.

Casting Technologies Farsund

Eierne av Casting Technologies Farsund er i forhandlinger med hovedbankforbindelsen, og håper disse forhandlingene kan redde de 240 arbeidsplassene og bedriften.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Roger Cockroft

Direktør Roger Cockroft i Casting Technologies Farsund.

Foto: Rømteland, Odd / Odd Rømteland/NRK

Bedriften har kjøpt seg ytterligere tid for å se på om hovedbankforbindelsen - Islandske Landsbanki - er villige til å se på refinansieringsmulighetene.

Mandag vet de mer om hva som skjer.

Bildelfabrikken Casting Technologies Farsund trenger 28 millioner kroner for å unngå konkurs. 240 ansatte kan miste jobbene sine, på Farsunds nest største arbeidsplass.

Video nsps_upload_2009_1_20_19_49_47_2987.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Fortsatt ingenting avgjort for CT Farsund.

Har en løsning på trappene

Styremøtet i dag drøyet, og informasjonsmøtet med de ansatte ble tre kvarter forsinket. I tolvte time har bedriften funnet en løsning med sine eiere, som de har så stor tror på at de vil utforske den fullt ut, ifølge direktør Roger Cockroft.

- Vil jobber blant annet med å få en refinansiering gjennom vår islandske bank og eierne våre har vært villige til å holde på i noen dager til.

- Det er en kritisk situasjon for oss, og vi har forsøkt å utsette dette på grunn av alle arbeidsplassene. Vi håper vi skal finne en løsning, men vi er avhengige av støtte fra våre kreditorer og fra våre kunder, sier direktør Roger Cockroft.

- En trykket stemning

Det er stor frustrasjon blant de ansatte, som synes det er frustrerende å ikke vite hva som skjer.

Andreas Albrektsen

Tillitsvalgt Andreas Albrektsen ved Casting Technologies Farsund.

Foto: Odd Rømteland / NRK

De fleste hadde kanskje trodd at det var kroken på døra i dag, men de ansatte har nå fått et snev av håp om at det vil komme en løsning innen mandag.

- Styret har tatt en avgjørelse om å utsette avgjørelsen på grunn av nye muligheter som har dukket opp. Det ser jeg positivt på, men det betyr jo også at vi må leve i uvisse noen dager til, sier tillitsvalgt Andreas Albrektsen.

- De ansatte håper og tror på en løsning, men det er en tung tid og det er en trykket stemning. Det er vanskelig å motivere seg. Jeg håper at dette kan gå godt og jeg tror i det lengste at det vil gå godt.