Hopp til innhold

Camp Woodward til Norge

Verdens største og mest anerkjente skatecamp, Camp Woodward, kan bli bygd på Evjemoen.

Video Vil ha skatecamp på Evjemoen

VIDEO: Evjemoen kan bli et mekka for skatere.

Mike Troxel fra Vision Skatepark i Kristiansand jobber mot å lage en skandinavisk avdeling av Camp Woodward, plassert i Norge.

Mike Troxel og Børre Møinichen

Mike Troxel og Børre Møinichen håper å kunne realisere en norsk Camp Woodward på Evjemoen i Aust-Agder.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK
Skating

Mike Troxel har bygd opp Vision Skatepark i Kristiansand. Nå har han enda større ting i kikkerten.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Location for campen er satt til Evjemoen i Evje og Hornnes i Aust-Agder, og Troxel har brukt den siste tida på å spikre en avtale for bruk av området med myndighetene. Nå er campsiten i boks, skriver tacky.no.

– Vi har funnet en kjempebra location på Evje, hvor vi kan ha store parks både innen- og utendørs, og arrangere norske camps med Woodward-kvalitet, sier Troxel til nettstedet.

Mangler finansiering

Nå jobber han med å skaffe penger til å bygge campen og anslår at et norsk Woodward kan stå klar en gang i 2013.

– At vi er en del av Woodward-systemet vil gjøre at vi har tilgang på mange kunder, samarbeidspartnere, trenere og instruktører.

– Det er allerede en etterspørsel etter denne typen camps, men nå slipper europeere å dra til USA, sier Troxel.

Troxels samarbeidspartner Børre S. Møinichen sier til NRK.no at veldig mye ligger til rette for at Woodward kommer til Norge. De har en intensjonsavtale med Evjemoen og en lisensavtale med Woodward i USA.

Populære camper

Idag finnes det fire Camp Woodwards i USA, og en i Kina. Disse besøkes årlig av flere titalls tusen barn og unge. Nå jobbes det mot å sette opp Camp Woodwards i Norge og Tyskland.

For skatere er Woodward kanskje mest kjent for å ha skateparks av høy kvalitet, og å ha instruktører og besøk av noen av de mest kjente skaterne i bransjen.

– Markedet er bare økende når det gjelder skateboard, snowboard, BMX, inline, twintip og actionsport i det hele tatt.

– Vi tror det er et stort marked for å gjøre noe som dette i Norge. Det finnes ingenting slikt i hele Europa, så vi føler oss veldig heldige som har fått denne muligheten, sier Møinichen.

– Hvorfor har dere valgt Evjemoen?

– Evjemoen er perfekt. Det er et glimrende sted hvor barn og unge kan ha sin fulle oppmerksomhet rettet mot de aktivitetene de er glade i. I tilleggg er det mange muligheter til å få en unik leiropplevelse med de omkringliggende aktivitetene som er der, som rafting, gokart, klatrepark, sykling i fjellet og så videre.