Bombetrussel mot fly fra Værnes til Kjevik

En bombetrussel førte onsdag kveld til storstilt utrykning med alle nødetater til Kjevik flyplass ved Kristiansand.

Bombetrussel mot Widerøe-fly
Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Trusselen skal ha kommet via sosiale medier til Widerøes informasjonssystem. Politiet bekrefter at det var en «trussel om eksplosiver».

– Vi fikk en henvendelse fra Widerøe flyeselskap om en trusselsituasjon om bord på et fly på vei til Kristiansand. Vi sendte da ut nødetatene til stedet og varslet Kjevik lufthavn, og iverksatte tiltak i henhold til hvordan slike meldinger skal håndteres, sier operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt.

Meldingen ble vurdert av bombegruppa i Oslo og politiet i Kristiansand, samtidig ble politi, ambulanser og brannvesenet sendt til Kjevik flyplass ved Kristiansand hvor flyet skulle lande.

Bombetrussel mot Widerøe-fly

Fra NRK Sørlandets TV-sending kl. 20.55.

Ingen mistenkelige gjenstander funnet

Evakueringen gikk rolig for seg og det er ikke funnet noen mistenkelige gjenstander.

– Flyet landet og ble da parkert et godt stykke under terminalbygget. Passasjerene ble håndtert på vanlig måte. De har fått med seg sin håndbagasje og sin bagasje fra lasterommet på flyet, sier Andersen i politiet.

Inne i ankomsthallen fikk passasjerene informasjon fra politi og flyplassledelsen.

– Vi var der for å snakke med passasjerene og svare på spørsmål de måtte ha, men de fleste tok bagasjen sin og reiste hjem, sier lufthavnsjef Arne Johan Johnsen, som selv dro ut til flyplassen.

Bobmetrussel Kjevik

Innsatsleder Øyvind Hægeland og lufthavnsjef Arne Johan Johnsen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Etterforsker hendelsen

Politiet vet foreløpig ikke hvem som stod bak trusselen og etterforsker hendelsen.

– Det jeg kan si er at det har vært en trussel hvor det har vært snakk om et eksplosiv om bord på dette flyet. Det er alt jeg kan si foreløpig, jeg går ikke noe nærmere inn på denne meldingens innhold, sier Andersen.

Laster kart, vennligst vent...

Flyet kom fra Værnes og landet på Kjevik.