NRK Meny
Normal

Sønnen er sikker på at moren ble drept

Statsadvokaten i Agder vurderer nå om et dødsfall i Søgne i 1999 skal etterforskes på nytt.

Ragnhild Kamilla Sandvold ble 9. juli 1999 funnet død i fryseren hjemme i sin egen leilighet i Søgne med ei snor rundt håndleddet og en pappkasse oppå fryseren.

Politiet mente trebarnsmora hadde begått selvmord.

Etterforskninga ble henlagt som intet straffbart forhold, skriver TV2.no.

Familien mente fra første stund at 44-åringen ikke kunne tatt sitt eget liv. Hun hadde blant annet sterk klaustrofobi. Dette er bare en av grunnene til at familien mener moren aldri ville lagt seg i fryseboksen av egen fri vilje.

– Jeg er hundre prosent sikker på at hun ble drept, sier sønnen Raymond Ingerseth-Sandvold til NRK.

Saken er nå klaget inn til statsadvokaten. Hovedagendaen til familien er å renvaske navnet til moren og at selvmordsanklagen fra politiet skal falle bort.

– Alt annet som måtte dukke opp i tillegg må bare tas med som en bonus, sier sønnen.

Vil ha saken gjenopptatt

TV 2 skriver at privatetterforsker og tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen har gjennomgått politiets etterforskning på oppdrag fra Ingerseth-Sandvold.

Asbjørn Hansen

Tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen jobber nå som privatetterforsker og har gjennomgått bevisene i Ragnhild-saken. Han mener det er utført mangelfullt etterforskningsarbeid.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Privatetterforskeren karakteriserer både den tekniske og taktiske etterforskninga som svært mangelfull.

Han tror ikke 44-åringen tok sitt eget liv, og mener det er flere opplysninger som tyder på at det finnes et motiv for drap. Hansen sier til NRK at han ikke vil kommentere saken på nåværende tidspunkt.

– Vi har holdt på med dette lenge, men har bare møtt veggen. Denne saken har plaget meg i de 16 årene. Det var godt å få rapporten, fordi han som utenforstående faktisk kommer med det samme som vi har sagt og ment i alle disse årene, sier sønnen til NRK.

Tror ikke man finner noe nytt

NRK har ikke klart å få tak i påtaleansvarlig Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt, men han opplyser til TV2 at det ikke foreligger nye opplysninger som gir støtte til teorien om at kvinnens død skyldes en kriminell handling.

Politiet anbefaler derfor at saken ikke etterforskes på nytt.

Statsadvokat Carl Henning Leknesund bekrefter overfor NRK at han har fått saken på sitt bord og sier det vil ta tre-fire uker å behandle klagen.

– Vi må vurdere klagen opp mot det som tidligere har vært resultatet av etterforskninga og se om det er noen nye momenter. Jeg har nylig mottatt klagen og har ennå ikke fått sett på den, sier Leknesund.