Bankran i Lillesand

Oppsummert

Lillesand sparebank ble torsdag 1. juni utsatt for ran. En gjerningsperson stakk fra stedet.

 • Bistandsadvokat ba om erstatning

  Bistandsadvokat for to bankfunksjonærer i Lillesand sparebank ba om at tiltalte betaler 50 000 kroner i erstatning til de to som opplevde selve bankranet i år. Bistandsadvokat Eirik Balchen la vekt på at ranet var en skremmende opplevelse for de ansatte.

  Advokat Eirik Balchen
  Foto: Lars Eie / NRK
 • Ba om fengselsstraff for bankran

  Aktor Tove Haugland ba om 2 år og fire måneder i fengsel for mannen som ranet Lillesand sparebank 1. juni i år. En 20 år gammel mann er tiltalt og han innrømmer straffskyld for ranet og andre kriminelle forhold. Politiadvokaten mener bankranet var grovt.

  Aktor Tove Haugland
  Foto: Lars Eie / NRK
 • Raneren forklarer seg

  En tiltalt 20 år gammel mann forklarer seg om hva han gjorde da han ranet Lillesand sparebank 1. juni i år. Han erkjenner ranet og sier han ville rane banken fordi han hadde avtale i narkomiljøet og trengte pengene.

 • Erkjenner bankran

  En 20 år gammel mann erkjente straffskyld for å ha ranet Lillesand sparebank 1. juni i år. 20-åringen er tiltalt for væpnet ran. Han fikk med seg om lag 35 000 kroner.

  Politibil ran Lillesand
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
Ranspengene funnet
Arkivbilder av politi og Lillesand sparebank. Søraker ved kontorpulten. Arkivbilder av kontanter
Intervju med operasjonsleder i Agder-politiet, Ole Bjørn Kleivane, etter ranet av Lillesands Sparebank.
En mann iført sort hettejakke ranet torsdag ettermiddag Lillesands Sparebank. Bevæpnet politi har startet jakten på gjerningspersonen.
Aslak Aamland Berg møtte raneren da han stakk av etter å ha ranet Lillesands Sparebank. – Gjerningsmannen skrek og bannet på meg, at jeg måtte ut av veien. Han kjørte moped på gangfeltet, sier 17-åringen.