Hopp til innhold

Bander robber butikker for biffer

I løpet av de siste månedene har biffbanditter tømt Rema 1000 butikker i Kristiansand og Arendal for store mender eksklusivt kjøtt.

Video Stjeler dyr kjøtt

Det er slike frosne indrefileter som er stjålet fra Rema 1000s butikker i Kristiansand og Arendal.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– De tok kjøtt for 12.000 kroner på én dag. Det er jo rent tap for oss, det er dyrt kjøtt som er svært etterspurt. Heldigvis skjønner kundene hvorfor de nå må spørre etter indrefiletene, sier butikksjef Dag Erik Torekåsa til Agderposten.

Tyveriene har vært så omfattende at på forsommeren så butikksjefen på Stoa seg nødt til å fjerne de eksklusive godbitene fra frysedisken. Han hadde da oppdaget at to kartonger med dyre biffer var borte, mens kun to kjøttstykker var registrert solgt.

6000 kroner på én dag

– Vi vet ikke helt hvordan vi skal takle dette. Nå har vi bare et par biffer liggende av gangen, så ikke så mye skal forsvinne, sier butikksjef Kristoffer Norli Svarva ved Rema 1000 Krøgenes til avisen.

Han forteller at butikken er blitt frastjålet frossent kjøtt for 6000 kroner på én dag, og at tyveriene skjer i rykk og napp.

Rumenere stanset i Porsgrunn

I forrige uke ble en spanskregistrert bil med tre rumenere stanset i Porsgrunn. I bilen ble det funnet kjøtt, tranpiller og råmelktabletter. Biffene ble sporet tilbake til Rema 1000s butikker på Sørlandet.

– Det er helt klart en sammenheng, de har tatt både biff, og glassflasker med tranpiller, sier butikksjef på Stoa, Dag Erik Torekåsa.

Organisert

Regionleder i Rema 1000, Terje Ragnar Hansen, sier til Agderposten de har en sterk mistanke om at tyveriene er godt organsert.

– Vi har sett østeuropeere snoke rundt i butikkene rundt tidspunktene for tyveriene, og indrefileten som ble beslaglagt i Telemark, kunne virke som den var en del av et større parti, sier Hansen.