NRK Meny
Normal

Avviser krav på 840 000

I ti år ble en kristiansander nektet å bygge hytte. Kjemperegningen fra hans advokat avvises av Aust-Agder fylke. Mens Lillesand kommune har tatt tenkepause.

Nylig endte en ti år lang strid med at Egil Tellefsen fikk lov å bygge hytte på Andeskjærtangen i Høvåg. Da hadde Lillesand kommune sagt nei i ti år. Det var en vurdering fra sivilombudsmannen som til slutt ble avgjørende .

Men nå mener Tellefsens advokat, Rune Dybedal, at hans regning på 840.000 kroner må betales av de som har ansvaret for at saken har trukket ut, nemlig Lillesand kommune, Fylkesmannen i Aust-Agder og Aust-Agder fylke. Det skaper ny strid

 

 

Detaljert regning

Det er detaljert regning som advokat Dybedal har sendt fra sitt nåværende kontor i Newcastle i England. Dybedal har belastet sin klient for alle telefonsamtaler, brev og møter gjennom ti år, med timepriser på fra 1500 til 2000 kroner. Blant annet har advokaten tatt rundt 7000 kroner i betaling for å stille opp til intervjuer i Lillesandsposten og Agderposten.

Ordfører i Lillesand, Arne Thomassen, sier at en advokat nå vurderer om kommunen kan kreves for disse advokatutgiftene.

- Vi er overrasket over regninga og størrelsen på den, sier Thomassen, som mener kommunens saksbehandlere og politikere ikke kan klandres.

Sendte brev til ordføreren

Men det har kommet mer enn bare en regning. For like før jul fikk ordfører Thomassen et brev fra advokat Dybedal. Her nærmest unnskylder advokaten at han belaster Lillesand med en regning på  840.000 kroner. Han takker ordføreren direkte for god støtte til Tellefsen i hans lange kamp, og understreker at han ikke kritiserer politikerne, men saksbehandlerne som han mener har vist inkompetanse.

- Utidig

Brevet fra advokaten er sendt privat til ordføreren, ifølge advokat Dybedal for at ikke media skal gjøre det vanskeligere enn nødvendig.

Ordføreren har imidlertid lagt brevet ut for offentligheten på kommunens hjemmesider, og sier rett ut at han misliker å få slike brev privat

- Jeg synes det er utidig å sende brev hjem til oss privat. Belastningen er stor nok, sier Thomassen.

 Fylket avviser kravet

Selv om Aust-Agder fylke ennå ikke har behandlet kravet, så avviser fylkesrådmann Arild Eielsen det i utgangspunktet. Fordi fylket ikke var med i den ti år lange saksbehandlingen, før i den siste klagerunden i høst etter at sivilombudsmannen grep inn.

- Det går cirka sju uker  fra dispensasjon er gitt i Lillesand og til fylkesutvalget bekrefter kommunens vedtak. Og det anser jeg som en helt normal saksbehandling, sier Eielsen.

Hos Fylkesmannen i Aust-Agder er det på grunn av romjulsferie ingen som kan kommentere kravet i dag.