NRK Meny
Normal

- Etterforskningen vil ta tid

Flere er blitt avhørt etter at en mann døde i cella ved Kristiansand politistasjon. Og Helsetilsynet vil vurdere granskning av saken.

Kristiansand politistasjon

Mannen ble funnet død i arresten kort tid etter at han var blitt undersøkt av lege. (ill.bilde)

Foto: Leif Dalen / NRK

Tre mann fra Spesialenheten for politisaker er på plass i Kristiansand for å etterforske saken. Det er foretatt flere avhør etter at en mann ble funnet død i arresten mandag kveld. , sier Liv Øyen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Øst-Norge.

– Noen konklusjoner er det alt for tidlig å trekke. Og vi vil bruke litt tid før vi oppsummerer den innledende etterforskningen og vurderer hva vi eventuelt skal gjøre videre i saken, sier Øyen.

Helsetilsynet varsler granskning

Mannen ble undersøkt av lege på legevakta, men ble sendt tilbake til cella hvor han senere ble funnet død. Rutinene ved legevakta vil nå bli gjennomgått. Det sier medisinsk ansvarlig ved Kristiansand legevakt, Styrk Fjærtoft Vik, til Fædrelandsvennen.

Og Helsetilsynet sier til TV2 at de vil granske saken.

– Det er ikke usannsynlig at vi vil be om en kopi av obduksjonsrapporten når den foreligger. Ut fra obduksjonsrapporten vil vi vurdere om vi skal opprette en tilsynssak mot legevakten, sier fungerende fylkeslege Torill Hagerup-Jenssen til TV 2 Nyhetene.