Årst legger opp

Ole Martin Årst gir seg som fotballspiller.

Ole Martin Årst
Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Ole Martin Årst (35) gir seg som fotballspiller. Dermed mister norsk fotball en av de virkelig store profilene.

- Avgjørelsen er tatt. Jeg har brukt litt tid på å tenke gjennom dette. I samråd med familien har jeg konkludert med at nok er nok. Det er selvfølgelig vemodig, sier Ole Martin Årst til klubbens nettsted ikstart.no

Begynte i 1991

Fotballkarrieren startet i Skarp IF i 1991. Med 34 scoringer på samvittigheten i 1994 signerte han for Tromsø sesongen etter.

Siden gikk turen til belgisk fotball. Der spilte han for Anderlecht, AA Gent og Standard Liege. I perioden 1997-2003 scoret han til sammen 82 mål. Deretter returnerte Årst til Tromsø.

Sommeren 2007 kom Ole Martin til Start. Det ble fem scoringer i 07-sesongen. Den første mot sin tidligere klubb, Tromsø.

Hele 2008-sesongen ble spolert på grunn av skade. Han ga aldri opp og kom tilbake på fotballbanen i mars 09. Dessverre ble det bare to kamper før skader igjen satte ham ut av spill, heter det på ikstart.no.

- Har vært viktig for oss

Sportsdirektør Svein Mathisen i Start håper Ole Martin Årst kan bidra for Start og norsk fotball fremover selv om karrieren nå er over.

– Vi vil takke Ole Martin for alt han har bidratt med. Selv om han ikke har spilt så mange kamper, så har han vært viktig for oss i treningssammenheng og det som skjer ved siden av fotballen. Han er en medvirkende faktor til at vi nå har etablert oss i Tippeligaen, sier Mathisen til ikstart.no

.

.