NRK Meny
Normal

Åpner døgnåpent overgrepsmottak

Fredag åpner Sørlandet sykehus et overgrepsmottak som er døgnåpent. Der skal personer over 15 år få hjelp etter seksuelle overgrep.

Fredag åpner Sørlandet Sykehus i Kristiansand et døgnåpent overgrepsmottak. Her skal personer over 15 år som har blitt utsatt for seksuelle overgrep, få hjelp.

Nå åpnet et døgnmottak for dem som er utsatt for seksuelle overgrep.

– Dette er mennesker som har blitt utsatt for traumatiserende og krenkende handlinger. Det er viktig at de blir møtt på en god måte og ivaretatt hele veien, sier Marie Dahl Gundersen i en pressemelding.

Dette er et lavterskeltilbud for dem som ar vært utsatt for seksuelle overgrep eller forsøk på slike overgrep.

I morgen åpner Sørlandet sykehus et døgnåpent overgrepsmottak. Her skal personer over 15 år som har blitt utsatt for seksuelle overgrep, få hjelp.

Sjå intervju med fagdirektør Per Engstrand ved Sørlandet sykehus.

Store mørketall

Ifølge Gundersen er det store mørketall og det håper sykehuset å komme til livs ved hjelp av dokumentasjon.

– Vi vet dette er et felt med store mørketall. Sånn skal det ikke være. Vi håper å kunne bli en synlig aktør hvor menn og kvinner kan få god hjelp, opplyser Gundersen.

Det blir også transport og følgetjeneste for ofre slik at de lettere kan komme til mottaket.

– Vi har også lagt til rette for transport og følgetjeneste slik at alle som har behov for hjelp til å komme til oss, skal få det, uttaler enhetsleder ved akuttmottaket, Grethe Dølbakken i pressemeldinga.

To blir til ett

Per Engstrand

Per Engstrand er fagdirektør i Sørlandet sykehus.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Til nå har legevaktene i Kristiansand og Arendal hatt hvert sitt overgrepsmottak. Dette blir nå samlet på sykehuset i Kristiansand.

– Bakgrunnen er at vi vil samle all nødvendig kompetanse på ett sted. Vi vil at kvaliteten skal være god, både når det gjelder diagnostikk og oppfølging. Det er lettere å få til med bare ett mottak, sa fagdirektør Per Engstrand i Sørlandet sykehus til NRK i fjor høst.

Totalt har overgrepsmottakene på legevaktene tatt imot rundt 70 personer de siste årene.