NRK Meny
Normal

Aksjonerer mot asylmottak

Naboer tar i bruk Facebook for å stoppe planer om asylmottak for 125 mennesker på Egra i Grimstad.

Egra
Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Det er selskapet Link AS, som holder til i Sandefjord, som har inngått avtale med Sørlandet Sykehus HF om leie av bygningene til tidligere Egra distriktspsykiatriske senter, som nå er nedlagt.

Asyldrift fra 1. juni

For tiden pågår det barnehagedrift i bygningene på Frivoll.

Link planlegger å begynne gradvis med asyldrift fra 1. juni, og ha full drift i mottaket fra 1. september, skriver Grimstad Adressetidende.

Øker kapasiteten

Avtalen med Sørlandet Sykehus gjelder fra 1. september. Egra vil gi plass til 63 asylsøkere, mens kapasiteten skal økes til 125 ved hjelp av flere frittliggende boenheter. Disse vil bli tatt i bruk fra 1. juni i år.

Leieavtalen om Egra ble ferdigforhandlet i forrige uke. Bygningsmessig vil det ikke skje endringer på Egra, som ifølge Link vurderer stedet som svært godt egnet til mottaksdrift.

Seks stillinger

Driften vil kreve seks stillinger, som lyses ut lokalt. Link inngår avtale om driften med UDI, mens kommunen blir en viktig samarbeidspartner. Den vil få ansvaret for helsetjenester, skole og norskopplæring for voksne, skriver avisen.

Nabolaget protesterer

Folk i nabolaget på Frivoll i Grimstad er ikke like velvillige. Ifølge avisen har 300 personer gitt sin støtte til protesten mot asylmottaket på Facebook, og det skal legges ut underskriftslister i butikker i Grimstad.

Initiativtakerne til protestgruppen mener at området ved Egra ikke egner seg som asylmottak. Ifølge initiativtagerne til protesten, Kent Åge Røntynen, Kenneth Grosvold og Bjørn Egil Hansen, er eldre ved Frivolltun bo- og omsorgsenter bekymret for å gå ut hvis det blir asylmottak i nabobygget.