NRK Meny
Normal

– Vi har kanskje lurt festivaldøden

I dag starter festivalen som har som mål å lyse opp i mørketiden. Dark Season Musikkfestival arrangeres i år for 17. gang i Kristiansand.

Liv Håland klar for Dark Season

Liv Håland har 15 populære artister på årets Dark Season-program.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

– Vi føler kanskje vi har lurt festivaldøden på Sørlandet nå som vi skal i gang på 17. året når den ene etter den andre legger ned. Vi har tredoblet salget i forhold til i fjor på denne tiden, sier Liv Håland.

Musikk i mørketiden tre dager til ende

Liv Håland blir kalt Dark Season-festivalens mor. For selv om hun har mange støttespillere med seg rundt arrangementet, har hun lagt ned utallige arbeidstimer i musikkfestivalen.

– Tenk at jeg har holdt ut alle disse årene. Det er mye jobb og mye gøy, men det ikke en veldig lukrativ butikk

Festivalen starter i Domkirken i kveld med blant andre amerikanske Russ Taff som en av artistene.

Russ Taff gleder seg

Russ Taff en prisbelønnet, amerikansk gospelartist med en lang karriere bak seg. .Han vokste opp med en pappa som var predikant og en mamma som elsket gospelmusikk. På 70-tallet ble han vokalist i det legendariske bandet Imperials. I mange år har han reist rundt som soloartist og spilt på store og små scener. Russ Taff gleder seg til å spille i Domkirken i kveld.

– Jeg elsker å spille uansett hvor, jeg spiller alle steder hvor dørene åpnes for meg, men jeg elsker å spille i kirker, sier Taff til NRK.

"Hold to God's Unchanging hand" er en sang Russ Taff lærte av sin mor da han var liten.

"Hold to God's Unchanging hand" er en sang Russ Taff lærte av sin mor da han var liten. Her synger han den i NRK Sørlandets lokaler.

Han håper musikken hans kan gi publikum en pause fra hverdagens jag og problemer. Og hvis han kan bidra til at folk går ut i høstkvelden med et smil om munnen etter konserten hans – da er han fornøyd.

– Klarer jeg det – er det en stor kveld for meg, sier Taff.

Musikk som mange kan like

Liv Håland klar for Dark Season

Liv Håland.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Russ Taff er en av 15 artister på festivalprogrammet i år.

Se årets Dark Season program

– Vi har prøvd å lage et program som kanskje kan falle i smak hos mange forskjellige mennesker. Vi tenker kanskje minst på de helt unge – for de har så mange tilbud – men at det skal være noe for de voksne i Domkirka, på Kick eller Caledonien Hall, sier Håland.

Og den som benker seg i Domkirken for å høre åpningskonserten i kveld får i tillegg til Russ Taff høre Rita Eriksen, The City, Elg og selvfølgelig Liv Hålands egen countrymann Bjøro.