NRK Meny
Normal

– Vi fulgte ikke planen vår

Vipers-trener Gunnar Pettersen var spesielt misfornøyd med forsvarsspillet etter at laget tapte 24-31 mot Glassverket torsdag kveld.

Marta Tomac, Vipers Kristiansand

Marta Tomac i kampen mot Glassverket torsdag kveld.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Vi spiller altfor defensivt i forsvar og det er sjanseløst mot Glassverket som har tre strålende skyttere. Vi hadde en avtale i forkant som var at her skal det takles, men så spiller vi helt paddeflatt. Da har vi ikke sjans, sier Pettersen.

Vipers hadde tre seiere på tre kamper før torsdagens oppgjør. Glassverket var imidlertid ventet å gi større motstand enn laget hadde møtt hittil i år. Det fikk Vipers merke hjemme i Aquarama.

– Vi spiller mot Norges nest beste lag. Vi gjør ikke det vi skal i forsvar og de får alt for enkle mål. Da blir det vanskelig, sier bakspiller Marta Tomac.

Usikkerhet i forsvar

Vipers - Glassverket

Glassverket jubler etter seieren over Vipers.

Foto: Sander Heggheim/NRK
Marta Tomac, Vipers Kristiansand

Marta Tomac.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Tomac mener laget ble utrygge på rollene i forsvaret.

– Det er usikkerhet om hvem som skal ut og hvem som skal stå. Vi bruker treningene på å trene taktikk mot et lag, så scorer de på akkurat det vi har snakket om. Det er irriterende, sier Tomac.

Tonje Refsnes er enig med lagvenninnen i at det sviktet i forsvaret.

– Forskjellen på lagene er at vi ikke klarer å stå i forsvaret. Vi slipper inn 31 mål på ting vi har øvd på og det holder ikke, sier Refsnes.

– Vi henger med i første omgang og litt ut i andre, men så faller vi ned og henger ikke med i forsvar, sier Vilde Jonassen.

Larvik neste

Om det var tøft mot Glassverket kan neste kamp bli enda verre. Vipers møter Larvik på bortebane om bare tre dager, men Refsnes har tro på poeng mot laget som lenge har vært suverene.

– Larvik er ikke på topp lenger. De ga bort poeng mot Byåsen. Er det en gang vi har sjansen til å ta poeng mot Larvik er det nå. Vi skal glemme denne kampen og jobbe videre mot Larvik, sier Refsnes.

– Da skal vi ut og gi jernet. Nå har vi revansjelyst etter i dag, sier Jonassen.