– Større interesse for hyttekjøp

Denne høsten har det vært større interesse for å kjøpe hytte på fjellet. Eiendomsmeglere opplyser at det har vært økende hyttesalg både på Hovden og i Åseral.


Hytte på Hovden

Ifølge eiendomsmegler Bjorå har det tatt bare 14 dager å selge enkelte hytter på Hovden.

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

Eiendomsmegler Eivind Bjorå i DnB eiendom har solgt 20 hytter på Hovden den siste måneden. Han tror det er flere årsaker til det nå er flere kjøpere i hyttemarkedet. Han sier boligmarkedet har begynt å bevege seg og folk dermed har fått litt mer tiltro til markedet på fjellet.

– Det er gjerne en kombinasjon fornuftig hyttepris og at dette markedet har stått stille i nesten halvannet år, sier Bjorå som en forklaring på den økte hytteinteressen.

Eivind Bjorå

Eiendomsmegler Eivind Bjorå sier hyttemarkedet på fjellet har tatt seg opp i høst.

Foto: Svein Johnsen/NRK

Tar kortere tid å selge

Ifølge flere eiendomsmeglere tar det nå kortere tid å selge en hytte på fjellet. Enkelte hytter har stått i over 240 dager til salgs.

– Nå er det flere hytter som har blitt solgt etter 14 dager. Og det er i alle prisklasser fra 900 000 kroner til 7,2 millioner kroner, sier Bjorå.

Han forteller at prisnivået er som i 2005. Men i 2006 begynte prisene å stige, for så å falle tilbake til 2005-priser.

– Når det er fornuftige priser er hyttene salgbare. Folk er veldig observante på prisene.

Les også: Flere kjøper hytte på fjellet

Bra i Åseral

Også i Åseral merker meglerne at det er lettere å selge hytter. Daglig leder i A1 Eiendom, Geir Flaa Johansen, mener høsten har vært bra.

– Det har vært veldig bra i hele Åseral og i Evje og Hornnes har det vært en del til salgs, så det har vært en bra høst, sier johansen.

Han forteller at mange hytter har blitt solgt raskt og at det selges hytter ifra 500 000 kroner til fire millioner kroner.