NRK Meny
Normal

– Stor skogbrannfare i landsdelen

Det nærmer seg meget stor skogbrannfare på Sørlandet langs kysten. I går skal en sigarettglo ha ført til at over 50 mål med skog brant ned i Birkenes.

Brann i Birkenes

Over 50 mål med skog brant ned i Birkenes i brannen lørdag ettermiddag.

Foto: Lars Gunnar Ratterholt

Søndag formiddag er brannvesenet i brannområdet for å etterslukke og kontrollere brannen som herjet i går.

Det er fortsatt sannsynligvis en sigarettglo som er årsaken til brannen.

Etterforsker ikke brannen

Politiet kommer ikke til å etterforske hva som kan ha startet brannen i og med at ingen liv, helse eller verdier gikk tapt i skogbrannen.

– Jeg kan ikke tenke meg at dette er noe vi kommer til å følge opp. Vi har ingen opplysninger vi kan nøste i, sier operasjonsleder i Ager politidistrikt Audun Eide til NRK.no.

Brannen startet ved fylkesvei 252 sør for Oggevatn i Birkenes og det ble bedt om forsterkninger fra både brannvesenet i Vennesla og Sivilforsvaret.

Ifølge brannvesenet var skogbrannen krevende å slukke på grunn av kupert terreng. Over 50 mål gikk med i brannen. På et tidspunkt var brannen bare noen hundre meter fra bebyggelse, men brannvesenet klarte å slukke den før det var for sent.

Skogbrann i Birkenes

KJEMPER MOT BRANNEN: I Birkenes gjorde mange en stor innsats som sørget for at brannen ikke spredde seg til bebyggelse.

Foto: Lars Gunnar Retterholt

Stor skogbrannfare

Skogbrannfaren på Sørlandet er i ferd med å bli meget stor, spesielt langs kysten.

– Langs kysten nærmer vi oss meget stor skogbrannfare. Man må langt opp i landet for at det normaliserer seg. Vi kan si at det er høy skogbrannfare i landsdelen akkurat nå, sier alarmsentraloperatør i brannvesenet Stig Trondsen til NRK.no.

Også i Rogaland er skogbrannfaren stor. I natt har brannvesenet kjempet mot en kraftig gress- og lyngbrann i Time i Rogaland som lenge var ute av kontroll.

Mannskaper fra Brannvesenet Sør-Rogaland fikk i morgentimene søndag brannen under kontroll.