Normal

– Som om spillerne så bort på luft

Flere krever avtroppende Start-trener Knut Tørums avgang, etter nok et tap og en tam forestiling mot Stabæk søndag. Men ledelsen i klubben garanterer at Tørum blir sittende til kontrakten går ut etter sesongen.

Video Tviler på Tørums autoritet

VIDEO: Knut Tørum har hatt en høy stjerne på Sørlandet. Men manglende resultater gjør at flere mener tiden nå er moden for å gå videre for bergenseren.

Supporterklubben Menigheden gikk mandag ut og ba Tørum om å trekke seg etter at et tafatt Start-lag ble slått 2-4 av Stabæk på Sør Arena søndag.

– Autoriteten borte

Svein Enersen

– Start kan rykke ned slik det er nå, mener Svein Enersen i Fædrelandsvennen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK
Terje Roland

– Det må inn nytt blod på trenersiden, sier Terje Roland, pressetalsmann for Menigheden.

Foto: Håkon Eliassen / NRK
Sveinung Hovstad

Sveinung Hovstad sier det er uaktuelt å gjøre noe på trenersiden før sesongen er over.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Menigheden mener Tørums autoritet i klubben er borte, og at klubben på bakgrunn av dét må se seg om etter en ny mann ved roret.

Det mener også sportsleder Svein Enersen i regionavisa Fædrelandsvennen.

– Spillerne, slik de så ut i kampen i går, spesielt når Tørum sto på siden og prøvde å oppildne spillerne, så var det som om de så bort på luft. Det var knapt slik at de så bort på ham, sier Enersen etter den begredelige Start-opptredenen.

Trener på oppsigelse

Rett før sesongstart kom den overraskende beskjeden om at Knut Tørum ikke fikk forlenget trenerkontrakten, som går ut etter sesongen.

Men dette skulle ikke påvirke spillernes tillit til treneren, forsikret ledelsen i klubben.

– Jeg tror spilllerne vil håndtere dette greit. Vi har signert en treårskontrakt med Knut Tørum, som går ut etter denne sesongen. Vi venter at han er profesjonell i forhold til det, og jeg er helt sikker på at også spillerne vil være det, sa styreleder Magne Kristiansen til NRK i mars.

Frykter nedrykk

Der mener altså flere av de som følger klubben tettest at styrelederen tok kraftig feil.

Enersen i Fædrelandsvennen setter også et spørsmålstegn ved Knut Tørum selv, som vet at han høyst trolig ikke får fortsette som Start-trener etter sesongen.

– Det blir som om noen skulle fortalt deg når du var ute på jobb at vi ikke har tro på deg, men du kan få lov til å være der resten av året. Det gjør jo noe med Knut Tørum uansett, sier Enersen til NRKs reporter.

Han er redd Starts poengtørke vil fortsette med svekket tillit til treneren, og mener sørlandets fotball-stolthet godt kan rykke ned dersom ingenting skjer.

Stabæks Morten M. Skjønsberg i duell med Starts Espen Hoff

Stabæk gikk seirende ut av de fleste duellene utover i kampen på Sør Arena søndag.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Freder Tørum ut sesongen

Men et trenerbytte kommer ikke til å skje med det første, forsikrer administrerende direktør Sveinung Hovstad i Start.

At både Menigheden og den største avisa i landsedelen ber om en ny trener, preller av skuldrene på Start-direktøren.

Han garanterer at Tørum forblir Start-trener ut sesongen.

– Ja, det vil han helt sikkert og det forholder vi oss til, sier Hovstad til NRK.

– Må se litt lengre

– Vi må hver dag leve med innspill fra almuen, fra forskjellige enkeltpersoner og grupper, som mener noe om Start og det vi driver med. Det må vi finne oss i, men samtidig så må vi se litt gjennom dette og se litt lengre. Det gjør vi også nå, sier direktøren.

– Nå samler vi oss som et lag i Start, som et lag skal gjøre, og ser hva vi kan forbedre oss på og sammen jobbe oss ut av situasjonen vi er i nå, sier Hovstad.