Hopp til innhold

– Har aldri sett Start dårlegare

(START - STABÆK 2-4): Start-trenar Knut Tørum var langt nede etter tapet mot Stabæk heime på Sør Arena. Då dommaren bles av kampen måtte dei gule og svarte finne seg i å høyre pipekonsert frå eige publikum.

– Eg har definitivt ikkje sett Start så dårlege tidlegare, seier Tørum til NRK.no.

– Eg håpar dette er ein vekkjar for enkelte. Her må det knallhard jobbing til for å komme tilbake igjen og vere der vi trur vi skal vere og der vi håpar å vere, seier Start-trenaren.

Tafatt Start-lag

Veigar Pall Gunnarsson

MÅL: Veigar Pall Gunnarsson scorar for gjestene frå Bærum.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Heimelaget kom godt i gang heime i Kristiansand. Tidlegare Stabæk-spelar Espen Hoff sende gultrøyene i leiinga etter 32 minutt. 1-0 var også pauseresultatet.

Men i andre omgang var det totalt stopp for heimelaget. Stabæk utlikna eitt minutt ut i andre omgang ved Pálmi Rafn Pálmason. Tre minutt seinare tok bortelaget leiinga. Trass i at dei utlikna, klarte ikkje Start å svare då Stabæk gjekk opp til 3-2 like etter.

– Eg har nesten aldri i fotballivet mitt vore med på eit så tafatt forsøk på å ta poeng, seier ein ærleg Tørum, som har opplevd å tape 1-8 mot både Molde og Vålerenga i si Start-karriere.

– I dag er vi eige gras og kampen skal vere vår. Måten andreomgangen vert gjennomført på, måten dei får score måla sine på, og ikkje minst fråveret av vilje til å komme tilbake å vinne, har eg aldri vore med på, seier han.

– Det er utruleg smerteleg å stå her å prate om det etterpå, seier Tørum.

Knut Tørum

SKUFFA: Knut Tørum var langt nede etter tapet for Stabæk.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Nærmar seg botnen

Med tap for Stabæk står Start utan siger på fem kampar. Laget ligg berre to poeng over nedrykksstreken.

– Det seier seg sjølv at når du ikkje tek poeng vil du ramle på tabellen. Det viktigaste er at dersom vi held fram slik, kjem vi ikkje til å ha eitt poeng meir når eliteserien er ferdig, seier han.

– Det er første gang eg har hatt det slik som Start-trenar. Det var ikkje noko i denne kampen vi kan stå for. Det er utruleg vondt, seier Tørum.

Også Espen Hoff var langt nede etter eit nytt nederlag.

– Det verkar som om vi er strålande nøgde med førsteomgangen, og trur at dette skal gå av seg sjølv, seier han til NRK.no.

– Fantastisk lagmoral

– Vi er ikkje på nett i det heile, og Stabæk trillar over oss i periodar. Slik er det når vi ikkje leverer på det nivået vi må for å vinne fotballkampar, seier Hoff etter tapet mot gamleklubben.

Stabæk tok med det sin sjette siger for sesongen og reiste seg etter tapet for Hønefoss i cupen. Laget ligg no på tredjeplass på tabellen med 18 poeng på ni kampar.

– Vi har ein herleg lagmoral i gjengen. Vi trivast godt ilag, og har tru på at vi kan spele bra fotball. Vi vert ikkje særleg påverka når vi får mål imot. Det gjeld å køyre på til «the bitter end». Etter kampen kan ein summere om ein lukkast eller ikkje, seier Stabæk-trenar Jørgen Lennartsson.

Veigar Pall Gunnarsson

DUELL: Veigar Pall Gunnarsson slår Jesper Mathisen i ein duell og scorar.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

– Start er eit godt lag

Islendingen Veigar Pall Gunnarsson var naturleg nok ein glad mann på Sør Arena.

– Vi er nesten to ulike lag i første og andre omgang. Det same skjedde mot Odd Grenland i førre serierunde. Vi må jobbe med dette. Klarar vi å spele heile kampen slik vi gjer i andre omgang, trur eg ikkje det er mange som kan slå oss, seier han.

Stabæk-angriparen trur Start vil komme sterkt tilbake.

– Det var ein vanskeleg kamp. Når vi gjekk opp i leiinga fekk vi ein utruleg sjølvtillit og ekstra sprut i beina. Vi var ekstremt gode i dag. Men Start er eit bra lag, og eg trur ikkje det er mange lag som kjem hit og tek med seg tre poeng, seier Gunnarsson.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,6 kr
Dyrest kl. 18 1,95 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %