– Siste sommerdagen på lenge

Nyt fredagen på Sørlandet. Ifølge meteorologen kan du i dag bli vitne til den siste sommerdagen på lang tid.

sky+sol

Fredag og lørdag vil by på sol på Sørlandet. Søndag kommer regnbygene tilbake for alvor.

– Fredagen starter veldig bra, selv om det ligger litt tåke her og der. Men dagen vil by på ganske fint vær. I indre Agder kan det imidlertid bli noen ettermiddagsbyger med torden i bygene, sier statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen.

Ifølge Horjen vil temperaturen kunne komme opp i 20 grader i løpet av fredagen.

– Det blir ganske varmt i dag, men det ser ut til at det blir den siste sommerdagen hvor vi ser at temperaturen kommer opp i 20 grader. I alle fall i løpet av de ti neste dagene jeg har oversikt over, sier Horjen.

Det kan til gjengjeld bli en del vind. Det vil blåse opp i stiv kuling. Den sterke vinden fortsetter lørdag formiddag, men minker utover dagen.

Søndag blir våt

Forrige helg falt det store nedbørsmengder på Sørlandet. Statsmeteorologen sier det blir langt mindre nedbør denne helga, selv om søndagen blir våt.

– Søndag kommer det et lavtrykk med regn og regnbyger. Det blir en våt dag, men det vil ikke komme med enn rundt 20 millimeter i løpet av dagen. Mest nedbør blir det i vest. I øst vil det falle omkring fem millimeter, sier Horjen.

I neste uke synker temperaturen betraktelig. Gradestokken vil trolig ikke vise mer enn 15 grader på dagtid.

– Det blir fortsatt ustabilt vær med regnbyger. Men samtidig vil det kunne bli lange perioder med sol, sier meteorologen.