– Overvåket kvinnen før han slo til

Statsadvokaten mener kvinnen som ble slått med brekkjern i parkeringshuset til Kilden i Kristiansand, ble overvåket av sin tidligere mann. Han er tiltalt for drapsforsøk.

Krimteknikere ved Kilden

Kvinnen ble funnet blodig i en etasje i parkeringshuset til Kilden i Kristiansand i februar 2017.

Foto: Hilde Skarvøy Gjestland / NRK

Den 40 år gamle mannen som er tiltalt for drapsforsøk på sin eks-kone, nekter straffskyld etter tiltalen.

Det var 6. februar i år at politiet rukket ut til parkeringshuset ved Kilden Teater- og konserthus i Kristiansand etter melding om vold. Kvinnen ble funnet blodig i parkeringshuset, mens mannen ble pågrepet på utsiden.

Parkeringshus ved Kilden

Ifølge tiltalen slo eksmannen løs på kvinnen med et brekkjern. Hun fikk blødninger og brudd i hodeskallen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

Det russiske paret var gift, men ble separert i 2016. De to bodde tidligere i Nord-Norge, men flyttet til Sørlandet med barna i 2014.

Hukommelsestap

Forsvarer til den tiltalte, advokat Oscar Ihlebæk, sier mannen ikke nekter for at det var han som stod bak voldsepisoden, men at mannen lider av hukommelsestap. Han nekter derfor straffskyld.

– Noe husker han, men er detaljene er borte. Man kan ikke erkjenne straffskyld når hukommelsen er borte, sa Ihlebæk i retten.

Kristiansand tingrett

Mannen nektet straffskyld etter tiltalen i Kristiansand tingrett.

Foto: Lars Eie / NRK

Følte seg overvåket

Ifølge statsadvokat Dennis Danielsen skal kvinnen ha følt seg overvåket i tiden før overfallet i parkeringshuset.

Kvinnen mener at epost-kontoen hennes ble hacket og mobiltelefonen ble sporet via iphone-tjenesten «Find my iphone». En politispesialist er innkalt som vitne for å utdype dette nærmere, opplyste statsadvokaten i tingretten.

Ekskona fikk omfattende skader etter overfallet. Slagene med brekkjern førte blant annet til kraniebrudd.

Tirsdag formiddag forklarer hun seg i Kristiansand tingrett. Hennes tiltalte eksmannen sitter i et annet rom og må følge forklaringen via videooverføring.

Kilden inne

Ifølge tiltalen overlevde kvinnen fordi det kom folk til stedet som sørget for at hun raskt fikk medisinsk behandling.

Foto: Anne Wirsching / NRK

– Truet med hammer

Kvinnen og mannen jobbet i Nord-Norge. Etter en stund mistet hun jobben, men fikk ny jobb i Kristiansand. De kjøpte hus sammen, mens mannen fortsatt jobbet i Nord-Norge.

I retten kommer det fram at kvinnen på et tidspunkt ville skilles. Hun bodde da i Kristiansands-området med parets felles barn.

Ekskona forklarte i retten at hun ble oppsøkt av eksmannen i april i fjor. Ifølge forklaringen hun ga retten, så dukket mannen opp i huset uanmeldt og låste seg stille inn. Barna lå da og sov.

– Jeg ble sjokkert da han plutselig bare sto i stua. Han ble sinna og holdt meg fast. Så sa han at han hadde slått en mann med hammer. Og det skulle han gjøre med meg når jeg sov, forklarte kvinna i retten.