Normal

– Jeg er godt fornøyd med treneren

Lukas Udelhoven har fulgt sjukjemper Ida Marcussens siden 2001. Under EM-forberedelsene overnattet de to sammen i et tomannstelt. Marcussen sier hun vil beholde ham som trener og avviser at de er kjærester.

Treninga og satsinga til sjukjemper Ida Markussen har blitt en filosofi. 27-åringen streber etter det enkle og asketiske, på veien mot å bli best.

Ida Marcussen

Ida Marcussen under EM i Zürich tidligere denne måneden.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

marcussen

Ida Marcussen bodde i telt sammen med treneren da de ladet opp til EM.

– Nei, han har kone og barn og er veldig lykkelig. Han har funnet sin drømmejente for mange år siden, sier Marcussen til NRK.

– Jeg føler meg nesten som en del av familien. Kanskje mer som en søster eller det tredje barnet deres, sier 27-åringen.

  • Se hele intervjuet med Marcussen
    Se intervju med Ida Marcussen.

    VIDEO: Se Ida Marcussen snakke ut etter EM i Zürich.

Marcussen og Udelhoven er kjent for å gå sine egne veier. De står utenfor landslaget etter en langvarig konflikt med Norges Friidrettsforbund.

Lå i tomannstelt

Før EM i Zürich ladet de to opp i et tomannstelt utenfor jetsettbyen St. Moritz – midt ute i skogen. Duoen forklarte at «det var dette de hadde råd til».

Marcussen og Udelhoven har blitt møtt av sterk kritikk fra flere friidrettseksperter de siste årene. Etter at hun vant sølv i junior-VM i 2005, og satte norsk syvkamp-rekord i 2007, har fremgangen uteblitt. Flere mener at Marcussen burde ha byttet trener for lenge siden.

– Jeg er veldig godt fornøyd med min trener og jeg har full tillit til at han vet hva som skal til for at jeg skal ta stegene videre, som vi jobber for hver dag, sier hun.

– Jeg er bare et menneske og prøver å gjøre mitt beste, men jeg trenger tid. Jeg har egentlig ikke behov for eksterne impulser, sier hun.

– Hadde det ødelagt noe å spørre andre om råd?

– Det må du nesten spørre treneren min om. Jeg stoler på hans filosofi og måten han bygger opp treningen på. Han tenker veldig helhetlig. Det er ikke så mange andre som tenker på samme måten, sier sjukjemperen.

Ida Marcussen og Lukas Udelhoven

Ida Marcussen og trener Lukas Udelhoven under et pressemøte under VM i Daegu i 2007.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Forventet kritikk

Under EM i Zürich endte Marcussen på en 18. plass med 5965 poeng. Hennes egen norske rekord er på 6226 poeng fra VM i Osaka i 2007.

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal sa etter Zürich-EM at Marcussen bør bytte trener. Marcussen sier hun ikke har behov for å forsvare seg.

– Det var som forventet. Du vet jo at resultatene blir vurdert. Det er for så vidt helt greit det. Men dersom jeg skal komme med respons på det, så er det at jeg har gjort mitt beste. Jeg går igjen over A-kravet til EM, som viser at jeg er god nok for å være der, sier hun.

– Jeg føler ikke at jeg må forsvare meg. Jeg mener at jeg var god nok til å være der. Jeg var så nær og da får de andre som er utålmodige ha lov til å komme med sin mening. Jeg er stolt over det jeg har gjort, sier hun.

Til helgen skal Marcussen delta i NM på Jessheim. Det ser hun frem til.

– Jeg er glad sesongen ikke er over. Jeg gleder meg til NM i helgen og neste syvkamp, sier hun.