NRK Meny
Normal

– Jeg elsker en asketisk livsstil

Sjukjemper Ida Marcussen mener selv at hun lever under et strengere treningsregime enn de fleste norske idrettsutøvere. 27-åringen sier hun elsker det.

Se intervju med Ida Marcussen.

– Det er ikke slik at jeg går på tivoli mellom øktene fordi jeg skal ha det gøy. For meg er det gøy å være nøye med kostholdet. Det er gøy å legge seg tidlig om kvelden fordi jeg skal opp og ha en god økt neste dag, sier Marcussen til NRK.

  • Se hele intervjuet med Ida Marcussen i toppen av artikkelen
Ida Marcussen

Ida Marcussen deltar i flere øvelser under helgens NM. Her fra friidretts-EM i Zürich nylig.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg må ikke på kino, shopping eller hva det skulle være. For meg er det trening som teller. Jeg legger alt til rette for at det skal fungere, sier Marcussen.

– Jeg må ha det gøy

Hver eneste dag, time og sekund handler om å legge best til rette for at hun kan utvikle seg til en bedre idrettsutøver. Men Marcussen har slitt med å få fremgang etter gode resultater i ungdomsårene.

I 2007 satte hun norsk rekord i syvkamp. London-OL, som var det langsiktige målet, ble en skuffelse.

Under EM i Zürich i sommer ble hun nummer 18. I intervjusonen etter konkurransen la hun vekt på at hun var fornøyd med egen innsats, og at hun hadde hatt det gøy.

– Dersom jeg skal levere resultater må jeg ha det gøy. Derfor er det viktig for meg å ha glede med det jeg gjør, sier hun.

– Å klare 6000 poeng i en konkurranse er tross alt en god prestasjon. Det er mange som jobber beinhardt hver dag for å komme over 6000 poeng en eller annen gang i livet, sier hun.

Ladet opp til EM i telt med treneren

Marcussen mener også at idretten dreier seg om mer enn bare idrett.

– For meg har det blitt viktig å fungere og være i balanse. Kropp er en ting som fungerer, men sjelen skal være en ting som passer inn også. Det er ikke bare trening lenger. Det er en filosofioppgave egentlig, sier hun.

Marcussen og Udelhoven er kjent for å tenke alternativt. For eksempel da de lå i telt under oppladningen til EM i Zürich i sommer.

– Det viste meg at jeg trenger veldig lite for å komme inn i riktig modus. Har jeg færre ting rundt meg, er det mer tunnelblikk og lettere å komme inn i modus. Det var veldig effektivt, sier hun om teltoppholdet i St. Moritz.