Hopp til innhold

– Hele kommunen er glade for at de er funnet

Ordfører i Lindesnes Janne Fardal Kristoffersen var tydelig berørt da hun uttrykte sin medfølelse og lettelse etter at begge fiskerne er funnet i vraket etter Carina-forliset.

Ordfører i Lindesnes Janne Fardal var tydelig berørt da hun i dag omtalte de to fiskerne som nå er funnet sammen i vraket etter fiskeskøyten Carina.

Ordfører Janne Fardal Kristoffersen sa at det nå er godt for de pårørende at de omkomne er funnet.

– Etter det fæle forliset så er det klart at hele kommunen nå er glad for at begge er funnet, sier Fardal Kristoffersen.

Ordføreren viste sin støtte til de pårørende etter nyheten om at den andre av de to omkomne fiskerne ble funnet onsdag.

– Å få begge hjem er en utrolig lettelse for familien, sier hun.

Respekterte fiskere

Lokalsamfunnet i Lindesnes har lett sammen, støttet hverandre og sørget sammen.

Begge var godt kjent i miljøet og respekterte fiskere.

– Disse to fiskerne var mennesker som veldig mange kjente og som mange hadde et forhold til. De var høyt respektert i lokalsamfunnet vårt, sa ordfører Fardal Kristoffersen under minnestunden i mars, før noen av fiskerne var funnet.

Leiteaksjon etter fiskarar

Kystvaktskipet Tor deltek i søket etter dei to omkomne fiskarane. Bilete er teke frå Revesøundet like ved Korshavn i ettermiddag.

Foto: Lars Eie/NRK

Over 600 i minnestund

Familie, venner og fiskere var samlet til minnestund for de to den 10. mars.

Minnestunden fant sted på Solstrand leirsted. Over 600 mennesker møtte fram til seremonien.

– Når tragedier som dette inntreffer, så ser man hvor inderlig mange som bryr seg. Jeg er utrolig glad for at familien kjenner på den varmen og det engasjementet som er fra innbyggerne i Lindesnes kommune, sa ordføreren til NRK.no etter minnestunden.

Fant kun èn

– Det var lenge snakk om at det bare var èn av fiskerne som ble funnet i båten, men at nå begge er funnet er utrolig godt for de pårørende som har hatt en utrolig tøff tid, sier Fardal Kristoffersen om dagens funn.

Politistasjonssjef i Mandal Bjart Gabrielsen forklarte onsdag formiddag at opphentingen av fiskerne er svært komplisert.

– Det er ingen som kan si noe nøyaktig om hvor lang tid det vil ta å hente de to opp av vannet. Det er en særdeles komplisert aksjon. Vi har tro på at de skal få hentet dem opp av vannet snart, sa Gabrielsen.

Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen er lettet etter politiet i dag fant den andre av de to fiskerne i fiskebåten «Carina».

VIDEO: Politistasjonssjef i Mandal Bjart Gabrielsen sier det er vanskelig og komplisert å hente opp de to omkomne.

Bilder av Kystvaktskipet Nornen til kai i Farsund som gjør seg klar til å søke etter savnede fiskere med mini-ubåt.