NRK Meny
Normal

Huseier: – Glad for at alle kom seg ut

Alle som bor i huset som brenner i Kystveien i Arendal kom seg ut uten store skader, forteller huseieren. Selv bor han i nabohuset og ble vekket av politiet som banket på vinduet.

Alle som bor i huset som brenner i Kystveien i Arendal kom seg ut uten store skader, forteller huseieren. Selv bor han i nabohuset og ble vekket av politiet som banket på vinduet.

NETT-TV: Mannen som eier huset som brant i Kystveien i Arendal bor selv i nabohuset. Han er glad for at ingen kom alvorlig til skade i brannen.

Hans Terkelsen som eier huset som brenner i forteller at det går bra med alle beboerne som oppholdt seg i huset i Kystveien i Arendal.

Det brenner fortsatt i trehuset og brannvesenet er på stedet.

Vekket av politiet

Ifølge huseieren er det fire boenheter som leies ut i huset.

– Jeg ble vekket ved 4.30-tiden av at politiet banket på ruta og bad meg om å få på meg klær og komme meg ut. Jeg trodde det var tull, men forsto raskt alvoret da jeg så røyken og flammene fra huset, forteller huseier Hans Terkelsen til NRK.

Terkelsen eier huset som brenner, men bor selv i nabohuset.

Han forteller at huset som brant er fra 1800-tallet og har vært i familiens eie i flere generasjoner. Han har brukt store ressurser på oppussing og sier store verdier har gått tapt.

– Jeg er født i det huset, så dette er veldig trist og leit, sier Terkelsen.

– Men det viktigste nå er at alle som bor i huset kom seg ut uten store skader, sier han.

Terkelsen sier han har snakket med alle beboerne som var i huset da det brant, og ifølge ham går det etter forholdene bra med alle.

Brann i bolig i Arendal

Huset fra 1800-tallet er totalskadet i brannen i Kystveien i Arendal.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Sendt til legevakt

Ifølge politiet ble tre av beboerne i huset kjørt til legevakt for sjekk på grunn av røyken.

I tillegg ble en politistudent som var i politipatruljen som oppdaget brannen sendt til legevakta for en sjekk. Han tok seg opp i husets andre etasje for å undersøke om det var folk, men måtte gi opp på grunn av mye røyk, melder politiet.

– Politistudenten hadde fått i seg noe røyk og ble rutinemessig sendt til legevakta, sier politioverbetjent Yngve Stiansen.

Ifølge brannvesenets vakhavende på stedet, Geddie Emil Balle, fikk brannvesenet raskt kontroll på brannen og det var ikke stor fare for spredning til andre hus.

Flere hus i nabolaget ble likevel evakuert på grunn av røyk og varme.

Brannvesenet har ikke søkt gjennom hele huset enda, men det skal ikke være mistanke om at det var flere i huset enn de som kom seg ut.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til brannen.