NRK Meny
Normal

– Døgntilbudet for barn må vurderes på sikt

Sykehusdirektør Jan-Roger Olsen sier døgntilbudet til barn må vurderes i årene som kommer. På nåværende tidspunkt er det imidlertid ikke noen planer om å samle barneavdelingene på ett sted, med unntak av tilbudet til syke nyfødte.

Jan-Roger Olsen styremøte sykehuset
Foto: Thomas Sommerset / NRK

Tidligere denne uken krevde stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap) svar fra direktøren, etter en uttalelse han kom over i et referat fra et møte i brukerutvalget i mars.

I møtet skal Olsen ha sagt følgende:

«Det kan ikke holdes på med en duplisering av tilbud på flere steder. Her er barnetilbudet ett eksempel. Dette bør samles på et sted, der reisetid ikke er kritisk. Dette vil bli en tøff prioritert diskusjon vi må ta, da det ikke er samfunnsøkonomisk.»

– Alvorlig

Freddy de Ruiter i Pollen

Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap).

Foto: Tore Steen/NRK

– Er det virkelig slik at direktøren jobber for å få nedlagt barneavdelingen ved sykehuset i Arendal? Det vil være veldig alvorlig. Jeg håper direktøren er feilsitert her, sa de Ruiter under Sørlandssendinga på NRK P1 tidligere i uka.

– Jeg, og mange med meg, er nervøs for at han ønsker å legge ned baneavdelinga, derfor utfordrer jeg ham til å komme på banen, sa de Ruiter.

Ingen planer nå

Nå svarer direktøren via e-post at duplisering av ulike tilbud vil kunne bli vurdert i henhold til sykehusets strategiplan for 2015-2017.

– Å samle døgntilbudet til barn er ett av flere områder vi vil måtte vurdere i årene som kommer, sier Olsen.

Han legger til at det ikke er noen planer om å vurdere døgntilbudet for barn nå, med unntak av tilbudet til syke nyfødte.

– Vi skal fortsatt ha barnelege i vakt døgnet rundt i Arendal, sier Olsen.

Vurderer øyetilbudet

Et tilbud som derimot vurderes er øyetilbudet. Som det ble kjent tidligere denne uken vurderer ledelsen å samle hele øyetilbudet for Agders befolkning til Arendal.

Det vil innebære at flere tusen pasienter overflyttes fra Kristiansand til Arendal.