– Den tittelen skulle Kurtovic hatt

Håndballforbundet valgte treneren i Bodø håndballklubb til årets trener i eliteserien, rett foran nesa på ØIF Arendals gulltrener Marinko Kurtovic. Det får ØIF til å steile.

Marinko Kurtovic

Marinko Kurtovic tok ØIF Arendal til historiske høyder i årets håndballsesong. Men han ble ikke premiert med tittelen Årets trener. Det mener laget er ufortjent.

Foto: Leif Dalen/NRK

Børge Lund fra Bodø HK ble kåret til årets trener i eliteserien i håndball. Han førte laget til seriesølv, cupsølv og sølv i sluttspillet, sammen med Anders Fältnäs.

Marinko Kurtovic førte ØIF fra 8. plass i fjor til seriegull og cupgull i år, og sportslig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen, reagerer på at Lund ble kåret til årets trener foran Kurtovic.

Per Carsten Michelsen, ØIF Arendal

Sportslig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen/NRK

– Bodø har ikke vunnet noe i år og de har i tillegg til Lund også hatt Anders Fältnäs som mentor og trener helt fra sesongstart.

– Vi har en trener som tok laget fra nesten nedrykk til to gullmedaljer, alene. Jeg mener Marinko dermed er den soleklare vinneren av årets trener, sier Michelsen.

Les også:

Føler seg forbigått

Michelsen sier ØIF ikke har tenkt å forfølge saken, men at Kurtovic hadde fortjent oppmerksomheten som årets trener. Han sier de har fått mange reaksjoner i klubben fra folk som ikke forstår hvordan Lund tok seieren.

– Det virker som om tre sølv veier tyngre enn to gull og det skjønner jeg ingenting av. Når Lund også har fått hjelp til jobben, så reagerer vi ytterligere på valget at årets trener, sier Michelsen.

Mener ØIF sutrer

Markedssjef i Bodø, Bjørn Heitmann, mener utspillet til ØIF er respektløst. Han mener sørlandsklubben sutrer.

Bjørn Heitmann

Markedssjef i Bodø, Bjørn Heitmann.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

– Jeg blir helt overgitt. Dette er sutring fra sør og litt bak mål. Kurtovic kjenner dette gamet og vet hvem som kårer trenere i eliteserien. Da blir det nok igjen stille i fjøset, sier Heitmann.

Best på spillerutvikling

Daglig leder i Norsk Topphåndball Hein W. Barthold sier det er jurymedlemmer fra Norsk Topphåndball og Norges Håndballforbund som velger årets trener ut fra tre kriterier; spillerutvikling, ressurser tatt i bruk og sportslige resultater.

Han forsvarer valget av årets trener. Han sier valget reelt sett stod mellom Marinko Kurtovic og Børge Lund og at begge ville vært verdige vinnere.

– Mange mener Børge Lund har vært flinkere på spillerutvikling. Bodø har flere unge spillere som har tatt store steg.

– Det er ulike meninger om hva som er best av to gull og tre sølv, men sluttspillet var det gjeveste trenerne jaktet på i år. Arendal ble slått ut i kvartfinalen, mens Bodø spilte seg fram til finalen. Trenerne har sagt at sluttspillet er viktig og skal veie tungt, sier Barthold.