NRK Meny
Normal

– Blir en enda bedre skole for ungdommene om bord

Nok et år blir skoleskipet «Sjøkurs» kringkastingsbåt. Kaptein Frank Walsøe sier at midlene fra NRK gjør at skolen kan gjøre sårt trengte oppgraderinger.

Sjøkurs med ballong

– Dette er jo både 17. mai og julaften samtidig, sier Rune Teisrud, direktør for stiftelsen Sørlandets Seielende Skoleskibs Institution.

Rune Teisrud

Direktør Rune Teisrud i stiftelsen Sørlandets Seielende Skoleskibs Institution.

Foto: Hans Erik Weiby

Teisrud er mer enn glad for at skoleskipet der 60 elever hvert år fullfører videregående skole, igjen får sette seil med Sommeråpent om bord.

– Vi får profilert oss selv og Norge, men det aller beste er at vi igjen får seile med flotte folk og se alle menneskene som kommer ut i sine småbåter hvor enn vi legger til kai, sier direktøren.

Blir en bedre skole

I dag er det slik at videregående skoler til havs får 15 prosent mindre støtte fra staten, enn hva skolene på land får. Derfor betyr avtalen med NRK mye for båten.

Sommerbåten 2013

Prosjektleder Rune Møklebust i NRK sammen med overstyrmann Odd Nordahl-Hansen og kaptein Frank Wallsøe

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

– Etter forrige sesong av Sommeråpent fikk vi investert mye i skipet, både innendørs og utendørs ble skipet renovert, sier kaptein Frank Walsøe.

Han sier dette betyr mye for elevene som tilbringer store deler av året på båten.

– Nok et år med NRK om bord betyr mer sårt trengt renovering, sier en fornøyd kaptein.

Stabil pågang

På tross av mye gratis markedsføring har ikke skoleskipet merket noen ekstra pågang fra ungdom som ønsker å gå på skolen.

– Vi har alltid veldig stor pågang, og merket ikke noe særlig forandring etter Sommeråpent. Det kan nok ha noe med at det ikke er de yngste som ser på programmet, sier kaptein Walsøe.

Han skal nok et år styre skuta og gleder seg til å få mediefolkene om bord igjen.

– Det var overraskende at vårt mannskap og mannskapet NRK hadde med seg klarte å samhandle så bra som vi gjorde, det hadde jeg faktisk ikke trodd skulle gå så bra, sier Walsøe.

Måtte gå noen runder

Da skolen igjen fikk tilbudet om å huse Sommeråpent, måtte ledelsen ta noen runder før de takket ja.

– Det er jo slik at elevene bor på skipet hele året. Så da Sommeråpent i fjor kom om bord, måtte elevene gå av. Slik må vi gjøre det i år også, sier rektor om bord Gyrid Grønlid.

Grønlid innrømmer at hun ble litt overrasket da de nok et år fikk sjansen til å seile med NRK-logoen på skipet.

– Det var jo fantastisk å bli spurt igjen, og på tross av utfordringene knyttet til elevene, var alle veldig positive, sier rektoren.

Nå gleder både rektor, direktør og kaptein seg til nok en sommer med Sommeråpent som gjester om bord.