NRK Meny
Normal

38-åring fremstilles for fengsling

38-åringen som er siktet for knivdrapet i Valle i Aust-Agder har i politiavhør sagt at han var på stedet der drapet fant sted, men at han ikke husker detaljer om hva som skjedde. I dag blir Grimstadmannen fremstilt for varetektsfengsling.

Drap i Valle

På dette stedet fant knivstikkingen sted natt til søndag.

Foto: Jan Jørg Tomstad/NRK

50 år gamle Helge Dahle fra Valle i Setesdal ble drept natt til søndag. Han ble stukket flere ganger med kniv i brystet og i ryggen etter det politiet omtaler som en slåsskamp på en privat fest i bygda.

Helge Dahle

50 år gamle Helge Dahle ble drept natt til søndag etter at han ble stukket med kniv i brystet og ryggen.

Foto: Valle radio

Han ble fraktet med ambulansehelikopter til Oslo universitetssykehus, Ullevål, der han døde etter kort tid.

LES: – Bygda er i stor sorg

LES: – Merka inga amper stemning

Sliter med å huske

Den siktede 38-åringen har i politiavhør sagt at han har problemer med å huske detaljer rundt det som skjedde da knivstikkingen fant sted, forteller tjenestestedsleder ved Valle og Bykle lensmannskontor, Dag Hovden, som leder etterforskningen av drapet.

– Han har problemer med å huske detaljer rundt drapet. Han er kjørt til lege for å få vurdert sin psykiske helse. Men han vil uansett bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av dagen, sier Hovden.

Mannen blir i løpet av dagen fremstilt for varetektsfengsel i Kristiansand tingrett.

– Han er siktet for drap i forbindelse med knivstikkingen som resulterte i at en mann døde, sier han.

De nærmeste dagene vil siktede og vitner, samt andre gjester på festen i Valle bli avhørt.

Knivdrap i Valle

Her frakter politiet bort motorsykkelen til avdøde.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Usikker på siktelsen

38 åringens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, sier hans klient regner med å bli varetektsfengslet i fire uker.

– Det er utarbeidet en siktelse fra politiet som går på forsettlig drap. Det er et rettslig spørsmål om dette er en drapshandling eller en voldshandling med dødsfølge. Det er et av de spørsmålene denne saken reiser, og det må min klient ha litt mer informasjon om fra etterforskningen i forhold til hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Stallemo.

Han forteller at siktede har det tøft, men at han er innstilt på å samarbeide med politiet ved p svare på de spørsmål han får om hendelsen.

– Vi forventer at politiet vil fremme et krav om varetekt i fire uker. Det tror vi også retten komme til at han skal fengsles. Det er noe min klient så langt har uttrykt seg enig i, sier Stallemo.