NRK Meny
Normal

22-åring tiltalt for bussran og personran

Ikledd finlandshette skal mannen ha ranet en kvinnelig bussjåfør i Birkeland. Han må også svare for ran av en person ved bruk av jernstang.

Birkenes sentrum

Her ved sentrum i Birkeland skal den kvinnelig bussjåføren har blitt overmannet og ranet. Nå må en av gjerningsmennene møte i retten tiltalt for forholdet.

Foto: Gunnar Kleiberg/NRK

3. februar i 2013 klokken 03.15 ved en bussgarasje i sentrum av Birkeland skal mannen ha stått klar sammen med flere andre. Inn på plassen rullet den siste nattbussen fra Kristiansand som ble ført av en kvinnelig bussjåfør.

Med finlandshette over hodet skal mannen ha truet kvinnen og tvunget henne til å gi fra seg bussveska inneholdene en mobiltelefon, et sjåførkort og 6000 kroner i kontanter.

Ifølge tiltalen ble kvinnen holdt fast av ranerne. Tidlig i etterforskningen kom det fram at kvinnen skal ha blitt truet med en gjenstand.

Skadeverk biler

Tyvene forsøkte å tjuvkoble tre biler, men lyktes ikke med dette. En liten lastebil ble imidlertid stjålet.

Foto: Leserbilde / NRK

Overmannet av ransoffer

22-åringen må også svare for et personran når han møter i Kristiansand tingrett.

9. november i fjor skal han ha tatt seg inn i boligen til en mann i Birkenes. Han skal ha slått ransofferet flere ganger i hodet med en jernstang mens han ropte at «dette er et ran».

Ranet ble imidlertid ikke fullbyrdet da ransofferet klarte å overmannen 22-åringen.

Flere biler skadet

23. oktober i fjor fortalte NRK.no at Tollnes bil på Birkeland var utsatt for skadeverk og tyveri. En lastebil var stjålet og tyvene hadde forsøkt å tjuvstarte tre biler uten å lykkes. På bilene var det omfattende skader. Det var knuste ruter og avklippet ledninger til tenningssystemet.

Skadeverk biler Birkeland dør

Det ble utført skadeverk på tre biler.

Foto: Leserbilde

Nå må 22-åringen svare for disse forholdene i tingretten. Han står også tiltalt for flere tyverier fra boliger og boder i Arendal og Birkenes.

Statsadvokat Dennis Danielsen har lagt ned påstand om oppreisningserstatning til voldsofrene samt erstatning til bedrifter og privatpersoner som er frastjålet eiendeler.