12 rette 90 ganger

85 år gamle Kåre Birkrem Pettersen er tidenes norske tippekonge.

Kåre Birkrem Pettersen

Lørdag hadde denne mannen 12 rette i tipping for 90 gang.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Nok en gang står Kåre Birkrem Pettersen med en vinnerkupong i hånda.

Lørdag hadde den 85 år gamle fotballentusiasten fra Lista 12 rette i tipping for nittiende gang.

Norsk Tipping beskriver prestasjonen som utrolig og ufattelig.

Ikke imponert selv

- Nå vant jeg litt over 40 000 kroner, men det er ikke så mye gevinst nå, som det var for 10-15 år siden, sier Pettersen.

LES: HAR VUNNET SEKS GANGER PÅ ETT ÅR

Og han vet hva han snakker om etter å ha vært lidenskapelig opptatt av tipping i 60 år. Men litt penger har det likevel blitt av alle gevinstene.

Kåre Birkrem Pettersen

Nok en gang står Kåre Birkrem Pettersen med en vinnerkupong i hånda. Norsk Tipping beskriver prestasjonen som utrolig og ufattelig, men selv er ikke Pettersen imponert.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

- Jeg har vunnet rundt 4 millioner kroner til sammen, så alle som tror det er gratis å tippe, tror at jeg er rik.

- Hvor mye har du brukt på tipping?

- Ja, jeg har nok i alle fall spilt opp to tredeler av det jeg har vunnet. Men hadde jeg ikke gjort det, så ville jeg heller ikke vunnet, sier Pettersen.

Norgesrekord i 12 rette

Ifølge Norsk tipping er det ingen som har hatt flere tolvere i tipping enn Pettersen. Oppskriften er en innsats som ofte overstiger 2 000 kroner uka, og en rekke egenkomponerte systemer. Men det er ikke for pengenes skyld at han fortsetter å spille.

- Jeg bryr meg ikke om pengene, de får jeg ikke bruk for likevel, jeg er 85 år. Men det er moro å vinne, og jeg vil gjerne ha igjen det jeg har brukt, sier Pettersen.

At Pettersens førstepremier har imponert mange er det liten tvil om, men selv vil han ikke være med på at å vinne nitti tolvere er noe spesielt.

- Nei, jeg synes ikke det er så forferdelig spesielt. Jeg har jo brukt 60 år og vært en god kunde for Norsk tipping. Jeg er ikke imponert selv, sier Pettersen.