Hopp til innhold

12 år for drapet i Vanse

En 32 år gammel mann er dømt til fengsel i 12 år for drapet i Vanse i oktober i fjor.

Drapet i Vanse

En 57 år gammel mann ble drept i Vanse i oktober i fjor.

Foto: Lars Eie / NRK

Den 32 år gamle mannen ble i Lister tingrett dømt til fengsel i 12 år for å ha knivdrept en 57 år gammel mann. Drapet skjedde i mannens bolig i Vanse.

Drept med flere knivstikk

Den 57 år gamle mannen var kamerat med 32-åringen. Det oppsto en diskusjon i forkant av drapet. I retten hevdet 32-åringen at han drepte i nødverge og at 57-åringen strakk seg etter en kniv som lå på stuebordet.

Ba om 13 års fengsel

Aktor i saken Hilde K. Sakariassen ba om 13 års fengsel for drapet. Hun mener at måten det skjedde på, bør kvalifisere til strengere straff.

Aktor og forsvarer i drapssaken i Farsund.

Aktor Hilde Sakariassen til venstre og forsvarer Gunhild Bergan til høyre.

Foto: Lars Eie / NRK

Forsvareren ba om full frifinnelse og hevdet at det var nødverge.

Nødverge var oppdiktet

Ifølge dommen tror ikke retten på at den 32 år gamle mannen handlet i nødverge. Retten mener at 32-åringen diktet opp historien om nødverge. I dommen går det fram at tiltalte frivillig oppsøkte den 57 år gamle mannen og skulle hjelpe ham med flytting den dagen.

Vitnene så heller ikke at 57-åringen strakte seg etter en kniv først, slik 32-åringen hevdet.

Vitne til drap

Det var to andre menn i leiligheten da drapet skjedde. Ingen av dem har i retten forklart seg om at 32-åringen ble angrepet. De to var også siktet i saken tidligere, men siktelsen ble frafalt på grunn av bevisets stilling.

Erstatning

Farsundsmannen ble også dømt til å betale over 230 000 kroner i oppreisning og erstatning til den dreptes familie. Kravet på bistandsadvokaten var oppreisning opp mot 250 000 kroner.