Hopp til innhold

- Viktig å gjøre sin plikt

Denne uken er KrFs stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad på øvelse i heimevernet. Han mener det er viktig som politiker, å ta sin del av plikten.

Du er nok mest vant til å se ham i politikerrollen. Men denne uken er KrFs stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad på øvelse i heimevernet. Han mener det er viktig, som politiker, å ta sin del av plikten.

VIDEO: Ropstad var blant de beste på skytebanen.

Han skulle egentlig vært på Stortinget i dag. Men i stedet er Kjell Ingolf Ropstad på heimevernsøvelse på Evjemoen.

Som stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti i Aust-Agder er han egentlig fritatt fra Heimevernet. Men 27-åringen mener det er viktig at også politikerne gjør sitt for fedrelandet.

– Når jeg først er med på å sende alle andre ut i forsvaret og vet at det å gå på heimevernsøvelse ikke nødvendigvis er det folk gleder seg mest til, så må jeg viser at jeg også kan prioritere det.

Nest beste skarpskytter

Plikten kaller, men Ropstad fant tydeligvis mye å glede seg over likevel. Mest moro var nok å prøve seg på skytebanen. Og selv om han ikke føler seg som de aller mest proffe, så gjorde han likevel en hederlig innsats i dag.

– Kjell Ingolf har imponert og klarte skarpskyttermerket i sølv. Han var nest best i dag, sier områdesjef Jostein Rysstad.