- Snåsamannen er hyklersk

Helbreder Svein-Magne Pedersen mener Joralf Gjerstad stiller ham og andre helbredere i et dårlig lys.

Video nsps_upload_2009_2_11_14_37_27_647.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Folk har falt nesegrus for ham og kaller dette veldedighet. Men alle som jobber i denne bransjen, vet at folk gir penger for å få hjelp. Jeg kaller det hykleri når Snåsamannen sier han ikke tar penger, sier predikanten til Dagbladet.

LES: - SNÅSAMANNEN HAR GJORT OSS MER ÅPNE

Den pensjonerte helbrederen Joralf Gjerstad har flere ganger poengtert at han ikke ville ta penger for å hjelpe folk, men Pedersen mener det er feil.

Vær med i debatten - si din mening nederst!

Vi driver ganske likt, jeg og Snåsamannen. Jeg tar heller ikke betalt for helbredelse. Folk gir på frivillig basis, som de gjør til Snåsamannen.

Svein-Magne Pedersen / til NRK

Pedersen, som driver organisasjonen Misjon Jesus Leger i Vennesla, har 20 personer på lønningslista og omsatte i 2008 for 8,8 millioner kroner.

Han har blant annet en forbønnstelefon, som koster 14 kroner minuttet og ei Telekirke, som koster 100 kroner i inngangspris når du ringer. Men Pedersen presiserer at bortsett fra telefontjenestene, tar han ikke betalt for helbredelse. Folk gir frivillig - og det er gaver han har bruk for.

LES: GJERSTAD SETTER PUNKTUM

- Jeg har dette som et yrke og har 20 stykker på lønningslista. Vi må kunne betale dem. Vi har porto-utgifter på hundre tusener hvert år, og kan ikke betale dette selv. Å gi er en velsignelse, ikke en forbannelse, så hvorfor er folk så opptatt av akkurat dette, sier Pedersen til NRK.

- De har ikke evnen

Joralf Gjerstad blir ifølge Dagbladet rasende når han får høre om kritikken.

Joralf Gjerstad

Joralf Gjerstad smeller tilbake mot helbredelsespredikanten Svein-Magne Pedersen.

Foto: Jørn Haudemann Andersen / NRK

- Jeg har lest om Svein-Magne Pedersen, og han sier jo at han kan helbrede alt. De som tar penger for å heale, har ikke evnen. Når Pedersen sier jeg er hyklersk, må han gå ut til folk i Norge og spørre om de synes det samme, sier Gjerstad.

LES: ER BLITT MILLIONÆR PÅ BOKA

Han avviser at han har fått store pengegaver for å hjelpe folk.

- Hadde jeg tatt penger for å hjelpe folk, tror jeg at evnene mine ville forsvunnet, sier Gjerstad til avisa.

- Også Jesus fikk inn penger

Svein-Magne Pedersen sier hans kraft komer fra Gud, gjennom Jesus, og reagerer på at ikke Joralf Gjerstad er mer konkret på hvor hans kraft kommer fra. Han mener en av grunnene til at Gjerstad er blitt så populær, er at han ikke flagger Jesus.

Svein-Magne Pedersen

Helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen sier han er avhengig av inntekter for å kunne drive virksomheten og lønne sine ansatte.

Foto: Lindhjem, Per Ole / Per Ole Lindhjem/NRK

- På de programmene jeg har sett på TV, har han ikke nevnt at kraften kommer fra Jesus. Derimot sa han en gang at han "ikke vet hvor kraften kommer fra, noen kaller det Gud". Da er han i en gråsone jeg ikke kan forstå.

- Jeg tror at han er blitt ganske populær, nettopp fordi han ikke sier at kraften kommer fra Jesus. Dette med Jesus er det mange som reagerer på, men jeg sier det rett ut: Denne kraften kommer fra Jesus, for jeg vil at folk skal vite hvilke krefter de har med å gjøre, sier Pedersen til NRK.

- Men Jesus tok jo aldri betalt, han?

- Jesus må ha fått inn penger, for Judas var jo kasserer. Og en gang - står det i Bibelen - hadde de 200 denarer i kassa, noe som tilsvarer rundt 200 000 kroner i dagens penger. Jesus måtte også lønne sine 12 disipler, så han fikk inn penger, men det står ikke at han sa at "det blir 200 kroner".

Video nsps_upload_2009_1_30_17_48_19_673.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video fra 30. januar 2009: Møt Svein-Magne Pedersen